Glenn Hyséns helmärkliga peptalk mitt under Sveriges rysarmatch – ingen fattar någonting: ”K*k som gäller!”

Sverige hamnade i underläge mot Slovenien.
Då bjöd Glenn Hysén på årets märkligaste peptalk.
”Nu är det k*k som gäller!”, skriver mittbacksikonen.

Sverige hade kniven mot strupen inför den sista gruppspelsmatchen i Nations League på tisdagen. Vinst var ett absolut måste för Sverige för att ta sig förbi Slovenien i tabellen och således undvika nedflyttning till C-divisionen. I C-divisionen finns kommande Nations League-”säsong” nationer som Estland, Gibraltar, Färöarna och Litauen. Och även Sverige.

Glenns märkliga peptalk

Det blev nämligen ett nytt fiasko för Janne Anderssons manskap. Sverige hade bara vunnit två av sina nio senaste matcher inför tisdagens match, och det började också dåligt även mot Slovenien. Underbarnet Benjamin Šeško, född 2003, gjorde ett sagolikt mål på volley fram till 1-0, och Sverige var i brygga. Och hemma i tv-soffan satt mittbacksikonen Glenn Hysén och var missnöjd.

220420 Glenn Hysén inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 20 april 2022 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Profilen, som under åren gjort sig känd för sina ärliga och raka tweets, manade på att Sverige skulle resa sig, och gjorde det i form av ett peptalk på Twitter av det mer udda slaget…

”Secket jävla mål av Slovenien. Men det är ju RÖVA. Kom igen nu Sverige, nu är det K*K SOM GÄLLER, KRIGA. Ha d gott. Glenn”, skriver han.

Inlägget fick under matchens gång rejäl spridning och mängder av gillamarkeringar och kommentarer.

LÄS MER: Janne Anderssons svar i natt – egna förklaringen till Sveriges jättefiasko: ”Skyller inte ifrån mig, men…”

Sverige nedflyttade

Många hade lite svårt att förstå vad Glenn Hysén menade med sin tweet, men klart är att det gav många skratt och en hel del reaktioner.

”Välformulerat, intellektuellt djup, Glenn! Korrekt analys men du borde använda mer kraftfulla ord”, skriver en användare.

Men Glenns peptalk hjälte dessvärre inte Sverige nämnvärt. Emil Forsberg kvitterade visserligen till 1-1, men något vinstmål kom aldrig.

220927 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden looks dejected during the Nations League football match between Sweden and Slovenia on September 27, 2022 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det betyder att Sverige flyttas ner från B-divisionen och när Sverige går in i Nations League nästa gång, under 2024, kommer det vara mot betydligt sämre motstånd på pappret. Vad Glenn Hysén tyckte om det?

”Både vi å Slovenien hade lägen till mål i 2:a, men nu gäller det att bita i den sura kärven å sätta in en ordentlig jävla attack till nästa kval. VI KOMMER TILLBAKA GUBBAR. Ha d gott. Glenn”.

LÄS MER: Rekordet som Zlatan kommer göra allt för att slå innan han avslutar karriären: ”Bara två spelare har lyckats”