Glädjebeskedet: Christian Eriksen närmar sig comeback – då är danske stjärnan tillbaka: ”Vi förväntar oss att…”

Christian Eriksens otäcka hjärtstopp fick en hel fotbollsvärld att stanna upp. Nu väntas 29-åringen återvända till fotbollen – redan i januari.

Christian Eriksen föll plötsligt till marken i Danmarks EM-premiär mot Finland. Sjukvårdspersonal kom inrusandes medan lagkamraterna bildade en ring runt honom, för att hindra fotografer och sändande bolag att ta bilder av honom.

Låg livlös

Snabbt gick det att konstatera Christian Eriksen råkat ut för ett plötsligt hjärtstopp. Den danske stjärnan låg livlös på Finlands planhalva, men efter en riktig hjälteinsats från det medicinska teamet gick hans liv att rädda.

Christian Eriksen har inte spelat fotboll sedan det otäcka inträffade. Men för att möjliggöra en återkomst har han opererat in en intern defibrillator som ska övervaka hans hjärtrytm. Däremot får man inte spela med en sådan i Italien, vilket tvingade 29-åringen att bryta sitt kontrakt med Inter.

Christian Eriksen, Danmark
180626 Christian Eriksen of Denmark during the FIFA World Cup group stage match between Denmark and France on June 26, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92078

Det är oklart i vilken klubb Christian Eriksen kommer att fortsätta sin fotbollskarriär. Hur som helst har dansken fått ett ordentligt glädjebesked de senaste dagarna.

Han får nämligen lov att träna med ett lag igen och kan vara tillbaka redan i januari. Blott ett halvår efter incidenten på Parken.

– Han genomgick alla kontroller strax före jul, och resultaten var så bra att vi förväntar oss att han kommer kunna vara inblandad i gruppträning med ett lag senare i januari, säger hans agent Martin Schoots till Daily Mail.

”Vi blickar framåt”

Det har i höstas ryktats om att hans tidigare klubb Ajax är sugna på att värva tillbaka dansken till den holländska ligan. Även Odense, med svenske tränaren Andreas Alm i spetsen, sägs ha visat sitt intresse.

Men det enda som är helt klart är att Eriksen inte kommer att spela fotboll Italien.

– Christian är väldigt ambitiös. Italien är ett av få länder med dessa typer av regler. Andra länder är annorlunda. Kontraktet med Inter är brutet, så nu blickar vi framåt, säger Schoots.

Christian Eriksen, Tottenham
180626 Christian Eriksen of Denmark during the FIFA World Cup group stage match between Denmark and France on June 26, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92078

Danmark förlorade sedan premiärmatchen mot Finland, som startade igen senare på kvällen. Men sedan samlade danskarna kraft och tog sig hela vägen till en semifinal där England på Wembley blev numret för stort.

LÄS MER: Barcelonas jätteblunder – värvade anfallare för 560 miljoner kronor som de inte ens får spela(!)

Få våra nyhetsbrev!