Barcelonas jätteblunder – värvade anfallare för 560 miljoner kronor som de inte ens får spela(!)

Barcelona köpte Ferran Torres för 560 miljoner kronor från Manchester City.
Problemet?
Spanska storklubben får inte registrera sitt nya tillskott.

Det har varit stor kris i Barcelona det senaste åren. Klubben har inte fått det att stämma på planen och har parallellt slitits med ekonomiska bekymmer, och släppt flera av sina stjärnor.

Stora blundern

Lionel Messi och Antoine Griezmann lämnade båda klubben så sent i somras. Huvudtränaren Ronald Koeman fick sparken under hösten, och in kom klubblegendaren Xavi Hernandez.

Sedan hans ankomst har det florerat rykten om att katalanen vill förstärka spelartruppen. Och tidigare i veckan landade Xavi sitt första nyförvärv.

120808 Fotboll, Träningsmatch, Barcelona – Manchester United: Xavi, Barcelona. © Bildbyrån

Och det var ingen billig lösning heller. FC Barcelona meddelade att de var överens med Manchester City om anfallaren Ferran Torres, och betalade hiskeliga 560 miljoner kronor för spelarens tjänster.

Men nu kommer rapporter om att den spanska storklubben inte ens kan använda Torres ute på planen. De ligger nämligen över det maximala lönetaket och måste sälja spelare för att kunna registrera sitt nyförvärv.

Måste sänka lönekostnaderna

Det skriver den spanska sportspajten Football Espana, enligt Fotbollskanalen. Det räckte inte med att släppa både Messi och Griezmann i somras, och klubben arbetar nu febrilt med att göra sig av med Philippe Coutinho och Samuel Umiti.

Något de ännu inte lyckats med.

160803 Barcelonas Munir El Haddadi jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i International Champions Cup mellan Barcelona och Leicester City den 3 Augusti 2016 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Vad det verkar kommer Barcelona inte kunna använda Ferran Torres när registreringsperioden öppnar den 3 januari. Heller inte Dani Alves som klubben plockade in tidigare i höst.

LÄS MER: Häftiga uppgifter: Giganten vill värva Dejan Kulusevski – kan bli dragkamp om den svenske stjärnan

Få våra nyhetsbrev!