Glädjebeskedet alla väntat på – snart kan FIFA bli en OS-sport

Glädjebeskedet alla fotbollsälskare väntat på – snart kan FIFA bli en OS-sport

Vill du se FIFA avgöras i olympiska Spelen? Det diskuterades av IOK under ett möte i Paris där man nu öppnar dörren för att eSport gör inträde i spelen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Olympiska spelen har länge haft sin starka tradition av idrotter. Men på senare år har diskussioner kring eventuellt nya idrotter tagit fart. Redan till OS 2020 i Tokyo har Internationella olympiska kommittén (IOK) beslutat att fem nya sporter gör inträde i de ädla spelen bland dessa baseball, karate och surfing.

Men nu öppnar IOK för ytterligare idrotter, sporter som spelas framför en dator.

”Kan engagera den olympiska rörelsen”

Enligt Reuters har IOK nu diskuterat huruvida eSport kan komma att göra entré i OS. Det gör att vi eventuellt kommer få se matcher i FIFA eller NHL i OS framöver.

”Toppmötet är eniga om att eSport växer i stadig takt, speciellt i den yngre generationen i många länder, och kan bidra med en plattform som kan engagera den Olympiska rörelsen”, skriver IOK i ett uttalande enligt Reuters.
”Tävlingsinriktad eSports kan räknas som en sportaktivitet, och spelarna som är involverade och beredda att förbereda sig och träna kan jämföras med atleters intensitet i traditionella sporter”

Nyhetsbyrån rapporterar att runt 380 miljoner människor världen över kommer se på eSport under det kommande året.

LÄS MER: Norska förslaget efter Johaug-domen: ”Norge ska bojkotta OS”