Norska förslaget efter Johaug-domen: ”Norge ska bojkotta OS”

Therese Johaug missar OS.
Då vill norske tv-profilen Hallvard Flatland att hela Norge ska bojkotta OS i ren protest.
– Jag är skitförbannad, säger han till VG.

I dag kom det slutgiltiga beskedet att Therese Johaug missar OS. Idrottens skiljedomstol, CAS, kom i dag med sin dom att de förlänger norskans dopingdom från 13 månader till 18 månader.

Därmed krossas OS-drömmen helt och hållet för Johaug som var helt bedrövad på dagens presskonferens.
– Jag vill bara säga att jag är helt förkrossad, sa norskan med tårar i ögonen.
– Jag hade en dröm om att få åka OS och i går fick jag veta att det inte blir av. Det straffet jag har fått… Jag känner att jag har blivit dåligt behandlad.

”Så kan de andra jogga runt i spåren”

Domen skakar om norsk skidsport helt och det här kan få värre konsekvenser. Norske programledaren Hallvard Flatland, på NRK, kommer med förslaget att Norge ska bojkotta OS helt och hållet i ren protest.
– Jag är skitförbannad. Det här visar hur utövarna har det med säkerheten, de offrar nästan ett helt liv för att lyckas i sin idrott. Jag tycker att norska skidåkare borde visa att de inte accepterar detta genom att bojkotta OS 2018, säger Flatland till norska tidningen VG.
– Jag tycker att Norge borde stå samlade kring det här. Om det inte händer så bör utövarna stanna hemma på egen hand, för det här handlar om så mycket mer än bara Johaug. Det handlar om deras egen säkerhet. Så kan alla de andra nationerna jogga runt i spåren och se hur kul det är utan Norge.

LÄS MER: Johaugs första ord om stenhårda domen som krossar OS-drömmen