Galna summan – så mycket kostar Neymar för PSG

Galna summan – så mycket kostar Neymar för PSG

Efter många om och men är nu Neymar mycket nära en övergång till PSG.
Barcelona bekräftar i ett uttalande att brasilianaren begärt att få lämna och att han fått tillåtelse att inte delta i träningarna tills situationen är löst.

För omkring två veckor sedan började det cirkulera uppgifter om att Neymar skulle vara på väg att lämna Barcelona för PSG. Uppgifterna gjorde gällande att 25-åringen och PSG hade kommit överens om de personliga villkoren och att klubben var redo att betala hans utköpsklausul.

Nu bekräftar Barcelona att Neymar imorse haft ett möte med representanter från klubben och att han då ska ha begärt att få lämna. Barcelona ska ha hänvisat till Neymars utköpsklausul på 222 miljoner euro, drygt 2,1 miljarder kronor, och sagt att den måste betalas till fullo. Vidare har klubben gett honom tillåtelse att stå över träningar tills situationen är löst.

Det har även rapporterats om att det spanska ligaförbundet ska ha stoppat övergången då de anser att det finns frågetecken kring finansieringen av Neymars sign on-bonus och att övergången kan bryta mot Uefas Financial fair play-regler. Men trots det verkar övergången nu bli av.

Uppgifter i Spanien gör gällande att Neymar ska ha sagt hejdå till lagkamraterna och att han kommer presenteras som PSG-spelare på fredag. Enligt spanska Sport kommer den totala kostnaden för affären att landa på 528 miljoner euro, drygt 5 miljarder kronor.

Först och främst ska PSG betala utköpsklausulen på 2,1 miljarder kronor. Sedan ska de betala 1,4 miljarder kronor i lönekostnader och slutligen tillkommer skattekostnader på 1,5 miljader kronor.

Allt som allt landar notan för kalaset på drygt 5 miljarder kronor.

LÄS MER: Efter otäcka knäskadan – här ses Zlatan (redan!) jonglerandes med bollen

https://youtu.be/8CearZGKjrE