Galna förslaget: Championship-klubben erbjuder Usain Bolt provspel

Usain Bolt vill bli fotbollsspelare när karriären är över och nu har chansen kommit. Championship-klubben Burtons ordförande säger till The Sun att man vill erbjuda jamaicanen ett provspel.

Efter friidrotts-VM i London tackade Usain Bolt för sig från den stora friidrottscenen. Den 30-årige jamaicanen är sedan tidigare en uttalad Manchester United-supporter – och har konstaterat att han vill satsa på fotbollskarriären. Nu har kanske en möjighet dykt upp.

För The Sun berättar Burtin Albions ordförande Ben Robinson att klubben överväger att plocka in Usain Bolt på ett provspel för att se om det finns ett potentiellt nyförvärv i jamaicanen.
– Jag är säker på att vi skulle erbjuda honom att provspela med oss och det tycker nog tränaren också. Han är snabb om inte annat. Vi skulle vara väldigt intresserade, säger Robinson till The Sun.

Burton, till vardags i Championship, har inlett säsongen med tre raka förluster. Och att Usain Bolt vore ett bra nyförvärv är ingenting Robinson pratar lågt om.
– Kan han tillämpa samma entusiasm och engagemang till fotbollen, vem vet vad som sker framöver? Kvalitén i Championship och han behöver givetvis en viss nivå av talang för att få en plats i laget, säger han till The Sun.

LÄS MER: Uppgifter: Manchester Uniteds nya plan – för att locka tillbaka Zlatan