Fyra spelare ställer upp för tidernas sämsta frispark – 20 sekunder senare är katastrofen ett faktum

Man måste ju bara älska en riktigt skön frisparksvariant.
Men visst är det väl även småkul när det går helt åt fanders?
Som den gången fyra spelare ställde upp för en variant – och 20 sekunder senare plötsligt fick plocka ut bollen ur eget nät(!).

Det finns verkligen någonting speciellt med frisparkar. Det ser så svårt att ut att lyckas, men när man ser att en spelare lyckas trycka bollen förbi en uppställd mur och målvakt, så är det lika imponerande varje gång.

Otroliga missen

Och än mer speciellt är det med en riktigt bra frisparksvariant. I Sverige är känslorna för just den typen av konststycke än mer uppskattat efter Tomas Brolins odödliga mål under VM 1994, då Tomas Brolin kunde peta bollen in i nät efter att ha lurat brallorna av ett helt rumänskt lag. Att lyckas med någonting som man övat på – på det sättet – det är verkligen bara att lyfta på hatten.

Men lika snyggt som det är när en frisparksvariant faktiskt lyckas, nästan lika kul är det när det går riktigt snett. Det finns många exempel på när lag och spelare misslyckats kapitalt, och till exempel skjutit på medspelare som ställt sig på knä framför muren – men frågan är om inte det här ändå tar priset.

Katastrofala frisparken

Det var under en match i den vietnamesiska högstaligan för något år sedan, som tidernas kanske sämsta frisparksvariant ägde rum. Ett lag ställde upp fyra spelare på rad, snett utanför straffområdet, och en efter en ger sig iväg, hoppar över bollen för att försöka vilseleda motspelarna med nya löpningar.

Foto: Reddit

När den fjärde spelaren kommer till bollen försöker han slå den till den tredje spelaren i ledet – men då har motståndarna redan läst det hela, och en blixtsnabb kontring uppstår. Bara 20 sekunder efter att frisparksvarianten uppstod så fick laget i stället plocka upp bollen i eget nät, efter att kontringen resulterade i målet som betydde 1-1 i matchen.

Se själv och bedöm – är detta den sämsta frisparksvarianten någonsin?

LÄS MER: Danske fotbollsdomaren tar nu hela världen med storm – tokhyllas för urstarka reaktionen under matchen

Få våra nyhetsbrev!