Danske fotbollsdomaren tar nu hela världen med storm – tokhyllas för urstarka reaktionen under matchen

En dansk domare hyllas nu världen över.
Trots att han faktiskt gjorde ett ordentligt misstag.
Men det är för hans reaktion till hela som den underbara videon sprids.

Domare har det verkligen inte lätt. Varenda domslut de tar granskas, och blir det fel – ja, då kan det faktiskt kosta ordentligt. I de stora ligorna och mästerskapen så finns numera VAR, för att hjälpa domaren och helt ta bort misstagen.

Underbara reaktionen

Det är faktiskt sällan nuförtiden som domarna tar plats på och vid sidan av planen – på både gott och ont. Förut kryllade det av domare som var så profilerade att de faktiskt skulle kunna varit spelare själva, men i vissa ligor så finns charmen, om man så vill, med misstag fortfarande kvar.

Foto: Twitter

Nils Heer är en dansk domare som under helgen dömde en match i den danska andraligan, mellan FC Fredericia och Vendyssel FF, och han gjorde då ett gigantiskt misstag som mycket väl kan ha kostat ett mål. Videon på det hela har fått enorm spridning världen över, men det är faktiskt inte själva misstaget som är i fokus.

”Det här är klass”

FC Fredericia var i en kontring då en spelare i laget plötsligt revs ner. Men anfallaren som fälldes lyckades ändå få fram bollen till en medspelare, som plötsligt ställdes helt fri mot målvakten. Domaren hade dock – i stället för att utdöma fördel – blåst av för frispark, och insåg genast sitt misstag. Domaren blev extremt ångerfull och föll ner på sina knän för att be om ursäkt.

Foto: Twitter

Videon på den underbara reaktionen – och trots allt lite snöpliga situationen – hyllas nu enormt av fotbollsfans, som menar att det är glädjande att se lite äkta känslor från domarna.

”Det är helt okej att göra misstag, de är bara människor. Problemet är om de aldrig erkänner det. Det här är klass!”, skriver en användare.

”Intressant nog så är det ingen som gnäller på domslutet så fort han ber om ursäkt och lägger sig platt”‚ skriver en annan.

”Det är precis den här ödmjukheten vi vill se i Premier League”‚ skriver en tredje.

Visst är det väl helt underbart att se, ändå? Domare förtjänar verkligen att hyllas!

LÄS MER: Janne Anderssons ärliga erkännande – om reaktionen efter chockförlusten i EM: ”Har aldrig hänt mig förut”

Få våra nyhetsbrev!