Fredrik Ljungbergs ilska efter beteendet mot Alexander Isak – ryter ifrån rejält: ”Jag blir förbannad”

697 dagar tog det för Alexander Isak att göra mål igen.
Nu ryter förre landslagshjälten Fredrik Ljungberg till.
– Som gammal spelare blir man förbannad, säger han i Viaplay.

Inte sedan den 12 oktober 2021 hade Alexander Isak lyckats hitta nätmaskorna i den svenska landslagströjan. Hela 697 dagar tog det för landslagsanfallaren att äntligen bryta måltorkan i Blågult.

Ljungberg arg

På fredagskvällen kom det så oerhört efterlängtade målet när Isak nickade in 3-0 mot Estland just innan halvtidsvilan. Det blev till slut hela 5-0 i EM-kvalmatchen på bortaplan och extra glad var nog 23-åringen efter slutsignalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alexander Isak, landslaget
230909 Alexander Isak of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Estonia and Sweden on September 9, 2023 in Tallinn. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0530

För det har varit en stor snackis kring Isaks uteblivna målskörd och förre landslagsspelaren Fredrik Ljungberg ryter ifrån. Allt snack om den unge Newcastlespelaren har gjort ”Freddie” oroad och arg.
– Som gammal spelare blir man förbannad när media lyfter en sådan här sak. Man blir orolig att spelaren kommer vara orolig och få ännu svårare att göra mål, säger Ljungberg i Viaplay.
– Man känner lite ”ge fan i honom”. Men han har löst det där lätt.

LÄS MER: Leif GW Perssons stenhårda kritik mot Zlatan Ibrahimovic – slår näven i bordet mot ”Ibras” olämpliga beteende

Isak erkänner

Alexander Isak inledde nya Premier League-säsongen strålande genom att göra två mål redan i premiärmatchen. Men även där har målen uteblivit de senaste matcherna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fredrik Ljungberg, landslaget
230327 Fredrik Ljungberg in Swedish broadcaster Viaplay Studio ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Azerbaijan on March 27, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0347

Därför var det så viktigt att äntligen kunna göra mål igen för Sverige.
– Det var skönt. Alltid kul att göra mål, speciellt när det var ett tag sedan, erkänner Isak för SportExpressen efter matchen.
– Jag tänker inte så mycket på det. Och jag har tidigare pratat om att får vi till det som lag så blir det lite enklare för mig. I dag var det så. Det känns som att det var länge sedan vi spelade så här bra.

Vad tycker du om Fredrik Ljungbergs kritik? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Oväntade sågningen av Zlatan Ibrahimovic – efter Lionel Messis stora succé i USA: ”Det går egentligen inte”