Fredrik Ljungberg utser de elva bästa spelarna han mött – och skapar ett drömlag som hade krossat precis ALLA

Fredrik Ljungberg utser de elva bästa spelarna han mött – och skapar ett drömlag som hade krossat precis ALLA

Fredrik Ljungberg hade en magisk karriär.
Och han ställdes inte direkt mot några dåliga spelare…
Det blir tydligt när han får skapa en drömelva av spelare han mött.

Fredrik Ljungberg kommer alltid ha en särskild plats i alla Arsenal-supportars hjärtan. När laget var som allra bäst, i början av 00-talet, så var svensken given i startelvan och tillsammans med spelare som Henry, Bergkamp och Vieira var han med och skrev Premier League-historia.

Makalösa karriären

Ljungberg var nämligen med i den upplaga som gick obesegrade under en hel säsong – alltså sanslösa noll förluster på 38 spelade matcher, och med sin kämparvilja blev Ljungberg en rejäl publikfavorit. Han var kanske inte den som gjorde flest poäng – under Arsenals obesegrade säsong blev det totalt fyra mål och fem assist i ligan – men med sin otroliga löpkapacitet var han en nyttig och viktig del av laget från sin yttermittfältsroll.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
980918 Fredrik Ljungberg, Arsenal © Bildbyrån 22862

Totalt spelade Ljungberg i Arsenal från 1998 till 2007, innan karriären gick vidare i West Ham, och sedan i MLS, Skottland, Japan och Indien. Ljungberg gjorde dessutom hela 75 matcher i det svenska landslaget, och totalt sett hade han en alldeles sagolik karriär, med flera stora titlar och spel med några av sin tids bästa spelare. Och Ljungberg hann även med att möta en hel del hyfsad lirare…

Sinnessjuka drömlaget

För några år sedan fick Ljungberg i uppdrag att ta ut en elva av de bästa spelarna han någonsin mött – och när man läser den är det tydligt vilken världsspelare Ljungberg faktiskt var. För det här laget är faktiskt, på ren svenska, helt jäkla sinnessjuk.

Målvakt:
Edwin van der Sar

Backlinje:
Lilliam Thuram
Jaap Stam
Paolo Maldini
Ashley Cole

980611 VM — Paolo Maldini, Italien © Bildbyrån – 22710

Mittfältare:
Zinedine Zidane, och här motiverar Ljungberg: ”Zidane är större än vad många tror. När han skyddar bollen är det svårt att komma åt den för hans storlek. Det är inte självklart att vara så teknisk och rörlig när man är så stor – ofta behöver man vara mindre för att vara så skicklig som han var”

031123 Fotboll, Spansk Liga, Real Madrid – Albacete: Zinedine Zidane, Real Madrid © Bildbyrån – 27218 D – Foto: Robin Nordlund

Roy Keane
Edgar Davids
Andrés Iniesta

Anfallare:
Lionel Messi
Patrick Kluivert

180616 Lionel Messi of Argentina during the FIFA World Cup group stage match between Argentina and Iceland on June 16, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

LÄS MER: När ‘Zlatan’ bjöd landslaget på kräftskiva – och fick hela Sverige att garva läppen av sig: ”Vem fan bjöd Jidhe!?”

Få våra nyhetsbrev!