När ‘Zlatan’ bjöd landslaget på kräftskiva – och fick hela Sverige att garva läppen av sig: ”Vem fan bjöd Jidhe!?”

Zlatan Ibrahimovic och Peter Jihde har haft sina duster.
Men under just den här kräftskivan verkar de ändå bli vänner…

Det är en av de mest klassiska intervjuer som någonsin gjorts inom svensk fotboll, och hade det inte varit för orden efteråt hade väldigt få kommit ihåg träningsmatchen mellan Sverige och Kroatien. Det var 2003 när nationerna möttes, och i samband med den sömniga tillställningen blev Ibrahimovic intervjuad av Peter Jihde.

Helsköna sketchen

Men plötsligt tröttnade Ibrahimovic på profilen Jihdes frågor, och han kom då med en klassisk och oförglömlig pik.

– Vi ska sätta in dig på mittfältet så att du kan styra och ställa. Du får väl fråga förbundskaptenen, sa Zlatan bittert i intervjun.

Bild

Det har gått 20 år sedan intervjun och i dag är väl kanske inte Ibrahimovic och Jihde bästa kompisar, även om de stött på varandra under årens lopp. Men en gång träffades de faktiskt, eller ja, åtminstone två imitatörer av de båda, och då blev det enorm skrattfest i hela Sverige.

Jihde dyker upp

Det klassiska humorprogrammet Partaj imiterade ofta Zlatan, och en gång bjöd han in landslagskompisarna på kräftskiva. Under sketchens gång hinner Zlatan skälla ut Kim Källström för att ha hängt dekorationerna för lågt, och som vanligt kommer det dessutom flera hån mot ”Andreas Isaksson” när han försöker sig på att äta kräftor med målvaktshandskarna på.

Foto: Youtube

Men plötsligt blir ”Zlatan” irriterad – då han tittar upp och ser att Peter Jihde satt sig vid bordet. När han sedan konfronterar kompisarna om vem som bjöd in ”fienden” visar det sig – så klart – att det är Isaksson. Men ilskan lägger sig snabbt, så fort gänget har fått upp Zlatans Znapsvizor, och när kvällen sammanfattas så får det hela ett gott betyg. Vilken fest!

LÄS MER: Fina gesten från Cristiano Ronaldo tokhyllas nu – efter otäcka scenerna inför(!) Uniteds CL-mardröm

Få våra nyhetsbrev!