Franska landslagets vackra gest till Ukraina-spelarna direkt efter slutsignal – hyllas nu i hela fotbolls-världen

Frankrike och Ukraina kryssade i kvalet till U21-EM.
Direkt efter slutsignal stod franska landslaget för en otroligt fin gest – och lämnade över deras matchtröjor till Ukraina-spelarna.

Det har gått över tre månader sedan Rysslands invasion av Ukraina. Kriget har i det stora hela förlamat den ukrainska idrotten, och flera atleter har tvingats in i militären.

Slogs ut ur EM-kvalet

Ukrainas fotbollslandslag återupptog däremot verksamheten till den pågående landslagssamlingen. Båda seniorerna och U21-laget. De sistnämnde har spelat om en plats till vinterns VM-slutspel, men föll på målsnöret.

Foto: Instagram

Ett olyckligt självmål i den helt avgörande matchen mot Wales krossade Ukrainas drömmar om ett deltagande i mästerskapet i Qatar senare i år. Att missa en turnering gjorde även Ukrainas U21-landslag – som under torsdagen spelade lika mot gruppvinnaren och stornationen Frankrike.

Fina gesten

Matchen slutade 3–3, och efteråt stod Real Madrid-stjärnan Eduardo Camavinga för en otroligt fin gest. Efter slutsignal vandrade mittfältaren in i Ukrainas omklädningsrum och skänkte hela den franska truppens matchtröjor för att visa sitt stöd.

Foto: Instagram

En vacker gest som nog betyder väldigt mycket för de ukrainska spelarna.

LÄS MER: Ikonen Sven-Göran Eriksson närmar sig oväntad comeback – uppges ta över storklubben