Fotbollsprofilen Peter Antoine död – blev 79 år: ”Väldigt sorgligt”

Fotbollsprofilen Peter Antoine är död, skriver Aftonbladet.
Den tidigare tränaren blev 79 år gammal.
– Hans karisma och sätt att bygga en laganda är något som vi burit vidare, säger Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson till kvällstidningen.

Peter Antoine var en tysk-svensk tidigare fotbollsspelare som gick vidare till att bli fotbollstränare. Antoine tränade bland annat Assyriska FF, Karlskrona AIK och Gefle IF. Men mest känd var han för sina två sejourer i Mjällby AIF.

Hyllad tränare

Antoine tränade Mjällby mellan åren 1991-1992 och 1994-1996. I klubben nådde han stora framgångar när han tog upp laget från division 2, och var en hyllad tränare.

Antoine blev känd för sin personlighet och sitt humör som tränare. Efter tränarkarriären var han under en period expertkommentator för TV4 i deras satsning på engelsk fotboll, och förekom i samma roll under bland annat VM 2006. I samband med sin TV-sejour fick Antoine smeknamnet ”Tysken”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Antoine, fotboll
040522 Fotboll, Division 2, Malmö Anadolu BI (MABI): Peter Antoine, tränare MABI © Bildbyrån – 27535 D

Antoine föddes i Essen i Tyskland, men flyttade till Sverige som vuxen. Han bosatte sig en tid tillbaka i Hällevik i Sölvesborgs kommun. 2017 drabbades den tidigare tränaren av benröta och tvingades till följd av det amputera sitt högra ben.

Blev 79 år

Nu har fotbollsikonen dött, 79 år gammal. Antoine avled natten till torsdag i sviterna av en lunginflammation, rapporterar Aftonbladet.
– Det var väldigt sorgligt att höra att Peter Antoine gått bort. Peter var tränare för Mjällby i två omgångar och gjorde ett positivt avtryck, säger föreningens klubbchef Jacob Lennartsson till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Antoine, fotboll
020619 Fotboll, Division 2: Peter Antoine, tränare Karlskrona © Bildbyrån – 60926-D

Lennartsson fortsätter:
– Hans karisma och sätt att bygga en laganda, där alla kämpade för klubbmärket, är något som vi burit vidare. Han är en tränare som bidragit till den historia som Mjällby har och som vi är glada för.

LÄS MER: OS-ikonen Anette Norbergs hjärtskärande ord efter vännen Agneta Anderssons hemska bortgång: ”Det var en chock”