Förre supertalangen död i trafikolycka – blev 24 år gammal

Förre supertalangen död i trafikolycka – blev 24 år gammal

.

Brasiliansk fotboll har stor sorg.
Den förre stortalangen Thalles, 24, har avlidit i en trafikolycka, rapporterar G1 Globo.
”Vi är chockade”, skriver Vasco da Gama i ett uttalande.

De tragiska nyheterna chockar en hel fotbollsnation. Den förre stortalangen Thalles Lima de Conceicao Penha, mer känd endast som Thalles, har avlidit endast 24 år gammal i en trafikolycka.

Brasilianske talangen Thalles död

Olyckan ska ha inträffat i staden Sao Goncalo i närheten av Rio de Janeiro under lördagsmorgonen. Tre personer ska ha skadats och två omkommit, rapporterar G1 Globo.

Barcelona S.C.’s Oswaldo Minda (6) heads the ball against Vasco da Gama’s Thalles in the first half of a Florida Cup soccer match, Sunday, Jan. 15, 2017, in Lauderhill, Fla.
Foto: Alan Diaz/AP/TT

Thalles var på väg hem från en semester tillsammans med sin flickvän när olyckan inträffade.

Blev 24 år gammal

G1 Globo skriver att två motorcyklar krockat med gångtrafikanter. Thalles flickvän vårdas på sjukhus för sina skador, enligt tidningen.

Hans farbror Jorge da Conceicao riktar stor kritik mot räddningstjänsten efter olyckan.

Enligt honom tog det över en timme innan Thalles och övriga inblandade togs till sjukhus, uppgifter som tillbakavisas av räddningstjänsten.
– Han var en snäll pojke, berättar hans andra farbror Ubiratan da Conceicao för G1 Globo.

I januari tidigare i år lämnade Thalles Vasco da Gama och lånades ut till brasilianska serie B-klubben Ponte Preta. Redan som 11-åring kom han till Vasco da Gama och flyttades upp i a-laget som 17-åring.

”Vi är chockade”

2014 och 2015 gjorde Thalles 12 matcher och fem mål för det brasilianska U20-landslaget och var med och vann turneringen Toulon Tournament 2014.

Nu sörjs den förre stortalangen i hemlandet.

”Vi är chockade. Alla våra tankar går till Thales familj i denna svåra stund”, skriver Vasco da Gama i ett uttalande.

”Det var med smärta som vi tog emot nyheterna om den tragiska olyckan där Thalles förolyckades. I solidaritet med familj och vänner, våra hjärtan och böner är med dig”, skriver Ponte Preta.

Vila i frid.