Förre proffsdomaren Jonas Erikssons utspel – om VAR i svensk fotboll

Förre proffsdomaren Jonas Erikssons utspel – om VAR i svensk fotboll

Domarnivån är rejält ifrågasatt inom svensk fotboll.
Nu kommer förre proffsdomaren Jonas Eriksson med lösningen.
Han vill nämligen införa VAR i svensk fotboll.

Redan i januari röstade klubbarna i Allsvenskan och Superettan för att inte plocka in VAR i svensk fotboll. Svaret var då att man ville utreda tekniken fram till 2021.

VAR i Sverige

Men under den allsvenska säsongen har domarnivån varit rejält ifrågasatt. Och fler röster höjs för att införa videodomarsystemet VAR i Sverige.

VAR, fotboll
191205 The 2-1 goal is VAR-reviewed during the Premier League football match between Arsenal and Brighton & Hove Albion on December 5, 2019 in London. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170447

Nu kommer nästa starka röst om VAR. Det är förre proffsdomaren Jonas Eriksson som tycker att Sverige ligger långt efter andra länder och vill därför se VAR i Allsvenskan.

Erikssons åsikt

Nu säger han vad han tycker i frågan.
– Vi är ohjälpligt efter många europeiska länder. Tittar vi på våra grannländer ligger Danmark långt framme inför nästa säsong att införa det. Jag tycker att vi ligger lite långt efter, säger han till Radiosporten.
– Det är en nackdel att agera i ett land där vi inte har det regelbundet. Vi kommer lite efter. Även om man fortfarande har chansen så är det väldigt svårt att nå hela vägen fram.

Jonas Eriksson, fotboll
180527 Domare Jonas Eriksson innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Djurgården den 27 Maj 2018 i Uppsala. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

2018 valde Eriksson att avsluta sin domarkarriär. Han hade då dömt i hela 20 år och gjort över 300 allsvenska matcher samt blåst i pipan i tre stora mästerskap och även en Europa League-final.

LÄS MER: Zlatan tokhyllas efter sin SHOW – öser beröm över svensken: ”Överlägsen och gör vad han vill”

Få våra nyhetsbrev!