Klubbikonen Tobias Hyséns jättekritik mot IFK Göteborg: ”Så enkelt är det”

IFK Göteborg har fått en tuff start på 2020.
Nu kommer klubbikonen Tobias Hysén med svidande kritik.
– Det går inte att gömma sig längre, säger han i podcasten Ljugarbänken.

IFK Göteborg har nu sex raka matcher utan en seger i Allsvenskan. Faktum är att man bara har vunnit 2 av de 11 första matcherna den här säsongen.

Hyséns kritik

Vilket placerar Blåvitt i botten av tabellen med bara tre poäng ned till kvalplatsen. Nu kommer klubbikonen Tobias Hysén med rejäl kritik mot sitt förra lag.

Tobias Hysén, IFK Göteborg
181104 IFK Göteborgs Tobias Hysén går ett varv runt planen med en av sina söner och tackar publiken efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 / 57999_407

Den förre anfallaren gillar inte alls vad han ser på planen.
– Helheten i IFK Göteborg, om man tittar på hela säsongen. Nu har de två vinster på elva matcher och jag läste någonstans att Blåvitt har vunnit tre av de 17 senaste allsvenska matcherna. Det håller inte. Ska du kunna sitta och prata om bra prestationer och att vi spelar bra… Fan, har du vunnit tre matcher av 17 så har du inte varit bra. Det spelar ingen roll hur man vänder och vrider på det, säger han i podcasten ”Ljugarbänken”.

”Extremt delad”

I helgen blev det 0-0 mot stadsrivalen Häcken och det var IFK:s fjärde raka kryss.
– Om man tar matchen i sig, 0–0 borta mot Häcken, de har två-tre riktigt bra målchanser och det får man någonstans acceptera. Att vi tar det krysset och kör vidare. Men det har blivit får många sådana matcher nu, där den enskilda matchen är bra men man får inte med sig resultatet. Stämmer det att man bara har vunnit tre av de 17 senaste så måste man börja hitta sätt att vinna – det går inte att gömma sig längre, säger Hysén i podden.

IFK Göteborg, Allsvenskan
200723 IFK Göteborgs August Erlingmark deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Falkenberg den 23 juli 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0014

Med tanke på att AIK, som har lika många poäng, sparkat sin huvudtränare Rikard Norling har nu en diskussion väckts om Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi. 35-åringen hänger nu löst och Hysén är osäker på var han står i den frågan.
– Jag blir så extremt delad här, för jag gillar Poya och har jobbat med honom i två år, dels som spelare och dels som ledare. Jag vet ju att han är en skicklig tränare. Jag tycker Blåvitt spelar en roligare fotboll nu än på länge men frågan är om det är en bra fotboll? De vinner ju inte, de vinner för få matcher för att man ska säga att det är bra fotboll. Så enkelt är det ju, säger han i podcasten.

LÄS MER: Bomben: PL-legendaren kan ta över som ny tränare i AIK!

Få våra nyhetsbrev!