Förre lagkamraten avslöjar: Så snodde Zlatan min drömflytt

2004 började Zlatan Ibrahimovic sin stora fotbollskarriär på allvar med flytten till Juventus. Men nu avslöjar förre lagkamraten Mido att det kunde ha gått helt annorlunda.

Zlatan Ibrahimovic och Mido var i början av 2000-talet både goda vänner och rivaler i Ajax. Det inte många känner till är att när Zlatan gick till Juventus och Mido till Roma 2004 var det nära att det blev precis tvärtom.
– Vi hade båda samma agent, Mino Raiola. Jag hade en överenskommelse om att flytta Juventus och Ibra skulle gå till Roma, säger Mido i en färsk intervju med egyptiska TV-kanalen DMC.
– När jag anlände till flygplatsen blev jag uppringd av Raiola som sa att jag skulle ställa in min resa. Han förklarade att Juventus hade gjort en ny överenskommelse med Zlatan och att jag skulle gå till Roma istället.

Tiden i Roma blev ingen succé för egyptiern. Efter noll mål på åtta ligaframträdanden lämnade han efter halva säsongen för Tottenham.

För Zlatans del gick det bättre tillsammans med tränaren Fabio Capello i Juventus.
– Fabio Capello stöttade Ibra under hans första säsong och fortsatte stötta honom tills han presterade bättre i Serie A, till skillnad från vad som hände med mig i Roma, säger Mido.

LÄS MER: De vill ha Zlatan mest av allt – hellre än storstjärnorna