Expertens jättehyllning till Janne Andersson – slår nu fast efter stora kritiken: ”Han är rätt person för det här”

Janne Andersson har kritiserats hårt.
Men Jon Persson tror fortfarande på förbundskaptenen.
– Han är rätt person att leda landslaget, säger Radiosporten-experten.

Det har varit mycket snack kring förbundskaptenen Janne Andersson under det senaste året. Sverige missade att ta sig till VM, och har därefter fått en mardrömsstart på EM-kvalet, då det redan hunnit bli förluster mot Belgien och Österrike.

Stor kritik

Nu krävs troligtvis snudd på full pott i de återstående fem matcherna av kvalet för Sverige om drömmen om EM ska bli sann, och Andersson har kritiserats hårt för sin insats under kvalet hittills. Kritiken har bland annat handlat om det taktiska, match-coachandet och uttagningarna, där många menat att han håller fast vid äldre spelare ur form för länge.

230620 Head coach Janne Andersson during a press conference after the UEFA Euro Qualifier football match between Austria and Sweden on June 20, 2023 in Vienna. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Under tisdagen gick, exempelvis, fotbollsprofilen Thomas Wilbacher, som har Sveriges största fotbollspodd Tutto Balutto, ut och krävde förändring.

”Janne Andersson måste omgående sparkas som förbundskapten. Hur detta inte gjordes innan sommaren är helt ofattbart! Daterad i sin taktik, daterad i sitt ledarskap, usel matchcoach”‚ skrev han på Twitter.

LÄS MER: Världsstjärnan Novak Djokovics stora avslöjande om Zlatan Ibrahimovic – öppnar nu upp om vänskapen

Expertens försvar

Men alla håller inte med om det. Inför kvalmatcherna mot Estland och Österrike, på lördag och tisdag, så slår nu Jon Persson, expert på Radiosporten, fast att Janne Andersson fortfarande är rätt man för landslaget.

– Jag tror att Janne är rätt man att leda det här landslaget, absolut. Däremot så tycker jag att vi på spelarfronten har kanske ett eller två år kvar, tills vi har fler spelare i sin ”prime”, som kan leverera på en högre nivå, säger han.

230616 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the international friendly football match between Sweden and New Zealand on June 16, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Jon Persson förstår dock att frågor om Jannes framtid kommer ställas om det skulle bli poängtapp under den nuvarande samlingen.

– Sverige har ju missat mästerskap förut, det är klart att det kommer påverka, och det är klart att Janne då kommer att ifrågasättas. Men som jag ser det så är han fortsatt rätt person att leda landslaget.

LÄS MER: Jättekritiken mot Janne Andersson – dundersågas nu för valet inför viktiga EM-kvalmatcherna: ”Han måste sparkas”