Erik Hamréns okända Zlatan-minne – som säger allt om Ibrahimovic: "Har aldrig berättat det här"

Erik Hamréns okända Zlatan-minne – som säger allt om Ibrahimovic: ”Har aldrig berättat det här”

Zlatan Ibrahimovic har avslutat karriären.
Nu träder förre förbundskaptenen Erik Hamrén fram med en okänd Zlatan-historia.
– Det här har jag inte berättat om tidigare…, säger han till Radiosporten.

Efter hela 24 år som seniorspelare har Zlatan Ibrahimovic bestämt sig för att avsluta karriären. Beskedet kom som en chock för många på söndagskvällen och sedan dess har alla hyllat den svenske världsstjärnan för en lång och framgångsrik karriär.

Hyllar Zlatan

En som kom ”Ibra” väldigt nära var den förre förbundskaptenen Erik Hamrén. Han ledde det svenska A-landslaget under åren 2009-2016 och fick äran att träna Zlatan under sina mest framgångsrika fotbollsår.

Artikeln fortsätter efter bilden.

110901 Fotboll, EM-kval, Sverige A, träning: Erik Hamrén, förbundskapten pratar med Zlatan Ibrahimovic © Bildbyrån – 81991

Hamrén gjorde Ibrahimovic till lagkapten i landslaget och lät anfallsstjärnan få bestämma en hel del. Tillsammans fick de en nära relation under tiden landslagstiden ihop.
– Jag gillade Zlatan som fotbollsspelare givetvis, han var fantastisk. Men jag tycker mycket om honom som person också, en fantastisk människa som står med två fötter på jorden, säger Erik till Radiosporten.

LÄS MER: Olof Lundh avslöjar nu sanningen om den omtalade relationen till Zlatan: ”Många tror att…”

Hamréns minne

Under tiden som svensk förbundskapten stack Zlatan verkligen ut som den stora fixstjärnan i Blågult. Men enligt Hamrén var det inte alls särskilt svårt att hantera Ibra som tränare.
– Det är svårare att jobba med de som tror att de är stjärnor än de som faktiskt är stjärnor. Zlatan ville alltid vara bäst på träningarna, han skulle kunna fisa sig igenom träningar för att han visste att han skulle spela ändå, men han ville alltid vara bäst på träningar också. Och det betyder mycket för en grupp, för om han går för 100 procent då måste alla andra också göra det, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Hamrén, Sverige
160616 På denna handout-bild från UEFA ser vi Sveriges förbundskapten Erik Hamrén under Sveriges fotbollslandslags presskonferens under fotbolls-EM den 16 juni 2016 i Toulouse. Foto: UEFA / Handout / BILDBYRÅN

Efter att Zlatan Ibrahimovics tid som fotbollsspelare kommit till ända avslöjar nu Erik Hamrén en historia som han aldrig tidigare berättat om den store Z. Året var 2018 och Hamrén hade tagit över Islands landslag som åkte på träningsläger till Los Angeles.

LÄS MER: Dejan Kulusevskis hyllning till Zlatan – säger fem ord som ger hela fotbollsvärlden total gåshud

Zlatan spelade då för Los Angeles Galaxy och det här minnet visar verkligen prov på 41-åringens stora hjärta.
– Det hade blivit något fel så helt plötsligt hade vi inte någon fotbollsplan att träna på. Vi försökte göra allt för att hitta en lösning men det var omöjligt fram till att min assisterande sa till mig: ”Men du känner ju Zlatan, kan inte du ringa honom”, säger Hamrén till radiokanalen.
– Så jag ringde Zlatan och berättade hyr det var. Han svarade bara: ”Jag fixar det”. Så han ringde presidenten i LA Galaxy och plötsligt fick vi komma in på deras anläggning. Det gick fort.

Hur mycket kommer du att sakna Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!