Engelska hånet mitt under Sveriges viktiga EM-seger mot Slovakien: ”Svenskarna borde vara rasande”

Sverige mot Slovakien var länge en rejält sömning tillställning.
Då passade engelsmännen på med en riktigt fräck pik.
– Om man var svensk supporter skulle man vara helt rasande, säger tv-experten Ashley Williams i BBC.

Det blev till slut Emil Forsberg som frälste Sverige i den andra halvleken med ett oerhört viktigt straffmål. Det blev matchens enda mål efter en väldigt chansfattig tillställning i St Petersburg.

Sverige hånas

Framförallt den första halvleken var ett rejält sömnpiller och de farliga chanserna lyste med sin frånvaro. Tempot var lågt och 0-0 gjorde ingen glad i halvtid.

Sverige, EM 2021
210618 Viktor Claesson and Emil Forsberg of Sweden celebrate after 1-0 during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Sweden and Slovakia on June 18, 2021 in Saint Petersburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0141

Resten av fotbolls-Europa var inte heller särskilt imponerad och engelsmännen passade på att håna Sverige i halvtid. Engelska tv-kanalen BBC valde helt enkelt den fräckaste piken genom att inte ens visa några höjdpunkter från den första halvleken.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

”Helt rasande”

Och reaktionerna var starka i BBC-studion.
– Om man var svensk supporter skulle man vara helt rasande eftersom att de inte gjort något försök att gå ut och vinna matchen – och det är en match som de måste vinna, säger förre Wales-kaptenen Ashley Williams.
– Jag slår vad om att ni är glada över att ni ägnade er lediga eftermiddag åt den här matchen, säger programledaren Gabby Logan ironiskt.

210618 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Sweden and Slovakia on June 18, 2021 in Saint Petersburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0141

Även Englands förre landslagsmittfältare Danny Murphy vädrar sin kritik mot Sveriges insats i inledningen av matchen.
– Jag gillar inte den inställningen. Det finns inget roligt med den, spelarna vill visa sin kvalitet. Jag förväntar mig mer av Sveriges kreativitet när matchen fortsätter, säger han i BBC Radio.

”Tråkigaste”

På Twitter vädrades också en hel del kritik. Fotbollskolumnisten Rafael Reis kunde enkelt konstatera:
”Har vi den mest tråkiga matchen i EM?”, skriver han i ett inlägg.
”Jag har sett varenda minut av Sverige-Slovakien och jag kan inte berätta om en enda sak som har hänt”, skriver Guardians reporter Max Rushden på Twitter.

Vilken tur då att Sverige och framförallt Alexander Isak lyste upp den andra halvleken och satte fart på matchen. Efter 1-0-vinsten mot Slovakien har Sverige nu ett drömläge att gå vidare.

Vad tycker du om Sveriges insats? Dela artikeln och ge din åsikt!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */