Emil Forsbergs stora kritik – efter jättedebatten om Zlatan Ibrahimovic: ”Det är fegt att…”

Zlatan Ibrahimovic uppges ha mobbat lagkamrater.
Nu slår Emil Forsberg tillbaka.
– Det är fegt om du frågar mig, att inte kunna stå för det man säger, säger han till Expressen.

Det är en av svensk fotbolls stora snackisar under året. I journalisten Olof Lundhs nya bok ”Landslaget enligt Lundh” så vittnar flera anonyma personer nära landslaget om hur Zlatan Ibrahimovic under många år särbehandlades och behandlade andra.

”Skulle ha polisanmält”

Enligt uppgifterna så ska Ibrahimovic bland annat ha mobbat och gått till flera verbala attacker mot dåvarande lagkamrater. Bland andra Rasmus Elm och Oscar Lewicki pekas ut i boken, men de båda har efter att boken släppts nekat till att något liknande ska ha hänt.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic ifotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Men flera har även vittnat om liknande händelser, och i Aftonbladet gick en före detta ledare ut och berättade att det rörde sig om ”vuxenmobbning på hög nivå”.

– Det här är något man i stort sett skulle ha polisanmält. Det var hemskt, sa den mångårige ledaren.

”Det är fegt”

Nu menar dock Emil Forsberg, i en intervju med Expressen, att han inte ger mycket till de anonyma uppgifterna som kommit.

– Egentligen vill jag inte kommentera så mycket, men jag tycker det är konstigt att någon kommer anonymt nu och pratar när det var över fyra år sedan Zlatan slutade i landslaget och det var saker som hänt för så längesedan. Det är fegt om du frågar mig, att inte kunna stå för det man säger, säger han till tidningen.

Emil Forsberg, landslaget
191113 Emil Forsberg of the Swedish national football team after a training session on November 13, 2019 in Larnaca. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88071

Forsberg gjorde landslagsdebut  2014, och spelade således med Zlatan i flera år.

– Jag kan bara tala för mig själv och jag har aldrig upplevt något sådant från Zlatan i landslaget under de åren vi spelade tillsammans. 

Slog tillbaka ordentligt

Uppgifterna om Zlatan Ibrahimovic har blivit en enorm debatt inom svensk fotboll, och många har framför allt reagerat på att alla uppgifter som framkommit är anonyma.

– Jag tror så här: Att det kan hetta till på högsta nivå där allt handlar om att vinna, det är en del av de här sammanhangen. Man kan inte ha högre kravställning på sig än när man är en del av fotbollslandslaget. Självklart uppstår det ibland en frustration i kombination med adrenalin och andra starka viljor. Men den svartmålning som nu görs av Sveriges största och främsta fotbollsspelare genom tiderna, den ställer jag inte upp på. Den känns för mig helt främmande och orättvis. Dessutom har ju spelarna som pekats ut som offer uttalat sig och förnekat och tonat ner det som påstås, sa bland annat Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i SvFF.

LÄS MER: Unitedprofilens stenhårda sågning – efter pinsamma storförlusten: ”Många i klubben behöver en örfil”

Få våra nyhetsbrev!