Emil Forsbergs mäktiga framgång – utnämnd till tyska toppklubbens största någonsin(!): ”Han överglänser allt”

Han kom till klubben 2015.
Nu har Emil Forsberg blivit utnämnd till RB Leipzigs största spelare genom alla tider.
– Han överglänser allt, skriver tyska tidningen Bild.

Emil Forsberg har de senaste åren varit en av Sveriges största fotbollsstjärnor. Svensken har stått för enorma prestationer i både klubb- och landslaget, och har bland annat spelat Sverige till en VM-kvartsfinal.

Första titeln

Svensken har under hela sin utlandskarriär huserat i tyska RB Leipzig, dit han kom vintern 2015. Där har han varit med och tagit upp klubben till Bundesliga, och sedan etablerat sitt Leipzig till ett topplag i den tyska högstaligan.

220329 Emil Forsberg of Sweden looks dejected after the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

De har utmanat bjässen Bayern München och övriga topplag om ligatiteln, och kommit långt i det internationella cupspelet. Och för bara en vecka sedan var Emil Forsberg med och vann RB Leipzigs första titel i historien när de tog hem den tyska cupen.

”Överglänser allt”

Nu får Emil Forsberg ännu en anledning till att fira. Det är tyska tidningen Bild som har listat de 50 bästa spelarna i varje klubb i Bundesliga, och hos RB Leipzig tar svensken förstaplatsen.

”Forsberg överglänser allt: han är en fanfavorit, en förebild och spelaren som gör de viktiga målen”, skriver tidningen som motivering.

220324 Emil Forsberg of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier play-off semifinal between Sweden and Czech Republic on March 24, 2022 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Med sina förstaplats är Forsberg före andra spelare som Liverpool-stjärnan Naby Keita och Chelsea-anfallaren Timo Werner.

LÄS MER: Känsliga tittare varnas: Här visar Zlatan upp ofattbara skräckrutinen – som han tvingats till varenda vecka

Få våra nyhetsbrev!