EM-hjältens stenhårda hån rakt in i tv-kameran – direkt efter avgörandet mot England

EM-hjältens stenhårda hån rakt in i tv-kameran – direkt efter avgörandet mot England

Han blev Italiens stora hjälte i finalen mot England.
Efteråt var Leonardo Bonucci gladast av samtliga.
Och han passade på att håna England rejält direkt efter avgörandet.

EM-finalen mellan Italien och England var rejält oviss på förhand, och visst blev det precis så dramatiskt som man hade föreställt sig. England chockstartade matchen då Luke Shaw tog sig upp från sin wingbackroll och pricksköt in 1-0 redan efter två minuter.

Stor rysare

Men England valde en defensiv och försiktig matchplan, och bjöd in Italien i matchen, och utdelningen skulle komma i den andra halvleken. Efter en nick som tog i stolpen kunde Leonardo Bonucci hålla sig framme och stöta in kvitteringen, och 1-1 stod sig matchen ut.

Italy’s manager Roberto Mancini celebrates with Italy’s Leonardo Bonucci after Italy won the Euro 2020 soccer championship final match between England and Italy at Wembley stadium in London, Sunday, July 11, 2021. Italy defeated England 3-2 in a penalty shootout after the game ended in a 1-1 draw. (Carl Recine/Pool Photo via AP)

Resultatet stod sig även förlängningen ut, och när det väl var dags för straffar så gick i stort sett allting fel för England. Nationen har ett förflutet av att ha det förtvivlat svårt under just straffläggningar. Förbundskaptenen Gareth Southgate blev, till exempel, själv stor syndabock under semifinalen mot Tyskland.

Hånet efter avgörandet

Och mycket riktigt så brände Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka sina straffar, och Italien vann EM-guld på Wembley. Efteråt var glädjescenerna vilda, men gladast av alla var nog den stora hjälten Leonardo Bonucci. Det var han som gjorde målet under ordinarie tid, och han smällde dessutom dit en av straffarna. Efteråt firade han genom att gå rakt fram till tv-kameran – och håna de engelska fansen. De har under turneringen sagt att ”football is coming home”, vilket Bonucci hånade.

”It’s coming to Rome”, skrek han rätt in i kameran.

Foto: Twitter

Efteråt förklarade han vad han menade.

– Det är ett sant nöje. Jag känner för de engelska fansen, men det var otroligt skönt att se de lämna läktarna i dag. De trodde alla att den skulle komma hem, men den kommer till Rom i stället. Väldigt kul, verkligen, säger han.

LÄS MER: Efter kritiken: Nu kan Uefa förändra hela EM-formatet

Få våra nyhetsbrev!