Efter Zlatans besök hos Hammarby – omöjliga drömvärvningen kan bli sann: "Jag hoppas det"

Efter Zlatans besök hos Hammarby – omöjliga drömvärvningen kan bli sann: ”Jag hoppas det”

I går kväll dök Zlatan Ibrahimovic upp för att titta på Hammarby.
Nu hoppas Bajenspelarna på den omöjliga drömvärvningen.
– Tänk dig Zlatan mot Varberg, föreställ dig det, säger Muamer Tankovic med ett skratt till Sportbladet.

Först blev han delägare i Hammarby och nu ser han verkligen över sin investering från nära håll. I går kväll var Zlatan Ibrahimovic på plats på Tele2 arenas läktare för att titta på sitt nya lag Hammarby i Svenska cupen.

Zlatan på läktaren

”Ibra” fick då se Hammarby få en riktig smakstart på tävlingssäsongen genom att besegra Varberg med hela 5-1.
– Det var nog mest slumpen att han kom på matchen. Han skulle besöka familjen i Stockholm. Men hans engagemang för Hammarby är stort, säger sportchefen Jesper Jansson till Sportbladet om Zlatans besök.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200224 Zlatan Ibrahimovic på plats inför fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Varberg den 24 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Efter matchen klev sedan Ibrahimovic ned i omklädningsrummet för att hälsa på laget och träffa spelarna. Och nu hoppas självklart många Bajenspelare på den omöjliga drömmen.

Drömmen om Ibra

Att få se Zlatan Ibrahimovic som spelare i den grönvita tröjan.
– Jag hoppas verkligen det. Men jag vet inte… Jag tror nog att han har större planer. Men vi får se vad som händer. Det är härligt att ha honom här. Han har den här speciella auran. Man får självförtroende bara av att se honom. Förhoppningsvis kommer han hit oftare nu, säger Vladimir Rodic till kvällstidningen.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200224 Hammarbys ordförande Richard von Yxkull och Zlatan Ibrahimovic på plats inför fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Varberg den 24 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Men lagkamraten Muamer Tankovic, som spelat ihop med Zlatan i svenska A-landslaget, tror dock att det är just omöjligt att få se 38-åringen som spelare i Hammarby.
– Klart man känner att hans engagemang är på allvar när han kommer hit. Det sänder en signal till resten av Sverige och hela Europa att Hammarby är en stor klubb. Men som spelare? Tänk dig Zlatan borta mot Varberg. Föreställ dig det. Det är helt omöjligt, brorsan. Helt omöjligt. Om han var 30, då hade jag sagt okej, det finns en chans. Men det här är konstgräs. Hammarby spelar på konstgräs och vi vet alla att han inte spelade på konstgräs i MLS för LA Galaxy. Skulle han stå över varje hemmamatch här då?, säger han med ett skratt till Sportbladet.

Hammarbys målskyttar mot Varberg blev Alexander Kacaniklic och Aron Johansson två gånger om samt tidigare nämnda Tankovic.

LÄS MER: Uppgifter: Okända klausulen i Zlatans kontrakt – som helt kan avgöra svenskens framtid i Milan