Uppgifter: Okända klausulen i Zlatans kontrakt – som helt kan avgöra svenskens framtid i Milan

Uppgifter: Okända klausulen i Zlatans kontrakt – som helt kan avgöra svenskens framtid i Milan

Zlatan Ibrahimovic gör succé i Milan.
Men hans framtid i klubben är osäker.
Nu kommer uppgifter om en okänd klausul – som kan avgöra om svenskstjärnan blir kvar i Italien nästa säsong.

Zlatan Ibrahimovic kom till Italien vid årsskiftet, och han har redan satt rejält med avtryck. Sedan svenskens ankomst har Milan gått från ett mittenlag till ett aspirerande topplag – som under det nya decenniet bara förlorat en enda match.

Kan förlänga

Men samtidigt som Milan radar upp segrar så är lagets stora anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovics framtid i ständig diskussion. ”Ibra” skrev i vintras på ett kontrakt som sträcker sig över ett halvår, med en option på ytterligare ett år.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200217 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Seria A game between Milan and Torino on February 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic kan alltså, i sommar, avsluta kontraktet med Milan för att på nytt ge sig ut på klubbjakt. Men nu kommer nya uppgifter om hur kontraktet är utformat.

Okända klausulen

Enligt sajten SempreMilan så har Zlatan Ibrahimovic en klausul i sitt kontrakt som gör att ytterligare ett år på kontraktet aktiveras obligatoriskt – om Milan kvalificerar sig till Champions League. Milan är i dagsläget hela tio poäng från fjärdeplatsen i Serie A, som alltså leder till en plats i CL.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200213 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan ahead of the Italian cup match between AC Milan and Juventus on February 13, 2020 in Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

SempreMilan skriver dock att Milan och Zlatan Ibrahimovic, oavsett utgång i ligan i vår, efter säsongen kommer sätta sig ner och diskutera ett nytt kontrakt. Milan ska vara övertygande om att man vill förlänga, men allt hänger på Zlatan Ibrahimovic.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!