Efter Zlatan Ibrahimovics plötsliga utspel mot Milan – nu vill klubben sänka(!) den svenske superstjärnans lön

Zlatan Ibrahimovics avtal med Milan löper ut efter säsongen.
Den italienska klubben är nu tveksamma till att förlänga med svensken – om han inte går med på en lönesänkning.

Den svenske superstjärnans framtid i Milan är osäker. Ibrahimovics kontrakt med klubben löper ut i sommar, och det finns ännu ingenting bekräftat om 40-åringen kommer vara kvar i klubben efter säsongen eller inte.

Plötsliga utspelet

Zlatan Ibrahimovic har tidigare flaggat för att fortsätta spela fotboll även nästa säsong. Anfallaren vill spela VM i Qatar med Sverige nästa vinter, men har inte gjort klart i vilken klubben han kommer spela i säsongen 2022/23.

Det mesta har pekat på att 40-åringen kommer att bli kvar i Milan. Han har tidigare satt press på klubben och vädjat efter ett nytt kontrakt. I en intervju för några veckor sedan sa ”Ibra” att det är dags att Milan ger honom ett nytt kontrakt, efter att han avgjort ligamatchen mot Genoa.

211107 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Inter on November 7, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Men sedan dess har det varit knäpptyst kring Zlatan Ibrahimovics framtid.
Svensken har åkt på en ny skada och missade årets sista match mot Empoli innan jul.

Det är en av flera skavanker som den svenska superstjärnan dragits med de senaste åren. Och i och med den långa skadehistoriken tvekar nu Milan till ett fortsatt samarbete med svensken, om han inte går med på en lönesänkning.

Vill förlänga

Den italienska tidningen Gazzetta dello Sport ser Milan skadehistoriken som ett stort problem, och har tvekat att förlänga med svensken.

De ska däremot vilja erbjuda ”Ibra” ett nytt kontrakt, men med en sämre lön. Tidningen skriver att laget utan tvekan blir bättre med Zlatan på planen, med att hans medverkan inte kommer med några garantier längre.

211107 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Inter on November 7, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har spelat elva ligamatcher för Milan den här säsongen, och svarat för sju mål.

LÄS MER: Den gången Zlatan uppmanade PSG att riva eiffeltornet – och resa en staty av honom: ”Då stannar jag!”

Få våra nyhetsbrev!