Efter ekonomiska krisen – här är Jesper Blomqvists nya, jätteoväntade jobb: ”Äntligen!”

Det var för ett år sedan som Jesper Blomqvist öppnade upp om sin ekonomiska kris.
Nu har han klart med ett helt vanligt jobb.
Den förre VM 94-spelaren ska bli pizzabagare.

VM 1994-svensken Jesper Blomqvist har fått kämpa med ekonomin efter fotbollskarriären. För ett års sedan tog han modet till sig och berättade för allmänheten om sin ekonomiskt tuffa vardag.
– Jag har gjort många dåliga affärer, blivit lurad och gjort misslyckade investeringar. Det är inte akut kris, men jag kan inte lägga mig på sofflocket och göra ingenting, sa Blomqvist då.

”Vi öppnar om en månad”

Där och då bestämde han sig för att hitta ett vanligt jobb. Sedan dess har vi fått se Blomqvist i tv-rutan i både ”Let’s Dance” och ”Mästarnas Mästare”.

Men först nu har han äntligen hittat sitt vanliga jobb för att få ihop vardagen rent ekonomiskt. Blomqvist ska bli pizzabagare.
– Det är en pizzeria på Lidingö som vi tagit över. Den har visserligen funnits i några år men nu flyttar vi till nya lokaler och öppnar om en månad ungefär. Jag har letat länge efter någon mat eller dryckesprojekt att sätta tänderna i. Jag har alltid tyckt att det varit kul sedan jag bodde i Italien. Nu äntligen har jag hittat något som känns lagom stort men ändå väldigt spännande, säger Jesper Blomqvist till SportExpressen.

”Inte curry och banan…”

Blomqvist blev förälskad i pizza under tiden i Italien där han spelade för både Milan och Parma. Nu vill han göra pizza som smakar exakt som i Italien.
– Det blir napolitansk pizza på riktigt. Vi har en vedugn som är handgjord nere i Neapel som vi fraktat upp hit. Det ska bara vara de bästa ingredienserna från Italien, kalljästdeg och en tomatsås som är den bästa man kan få tag på. Vi strävar väl inte helt och hållet efter rent napolitansk pizza. Vi är ju i Sverige. Men det blir inte curry och banan i alla fall, säger han till kvällstidningen.

Nu ska han bara lära sig baka själva pizzan också…
– Jag håller på att lära mig att baka pizza. Jag kan inte lova att jag står där nere vid rusningstiderna på en lördag än. Jag kan i alla fall ta betalt nu, om ett halvår står jag och bakar pizza även på lördagar, säger Blomqvist till SportExpressen.

Dela artikeln om du vill köpa pizza av Jesper Blomqvist!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Jesper Blomqvists modiga erkännande: ”Jag har blivit lurad”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);