Efter blytunga kvalsegern – nu hyllas Blågult över hela världen

Sverige överraskade stort och vann det första VM-kvalmötet mot Italien med 1-0. Det har gett eko i fotbollsvärlden – där Blågult hyllas till skyarna.

De svenska chanserna till att ta sig till VM såg på förhand små ut när man lottades mot Italien. Det sydeuropeiska landet har inte missta VM sedan 1958 – men det kan mycket väl vara dags snart igen. Sverige tog hem den blytunga segern med 1-0 inför ett fullsatt Friends Arena i Stockholm och nu väntar retur i Milano på måndag.

I Sverige hyllas landslaget stort – och europeisk media hakar på.

”En sensation”

Flera stora tidningar hyllar nu det svenska landslagets insats mot Italien.
”Det finns visst ett liv efter Zlatan, skriver franska L’ Equipe.
”Italien hade mer och mer boll ju längre matchen gick, men tränaren Giampiero Ventura lyckades inte förändra sin taktik och förändra resultat,” skriver brittiska The Mirror.

Danska Extrabladet kallar segern för en ”sensation” och grannlandet västerut hyllar också den svenska insatsen. Norska VG lägger fokus på Janne Anderssons ledarskap.
”Sverige var bäst. De är väldigt bra på att sätta ihop ett lag. Det skulle ju inte gå utan Zlatan, men Janne Andersson har lyckats forma en enhet som har besegrat Frankrike, slagit ut Holland – och som är i full färd att välta Italien”, skriver den norska tidningen.

LÄS MER: Här är videoklippet som avslöjar Italiens fula knep

Dela för att stötta det svenska landslaget inför den avgörande kvalmatchen mot Italien!