Detaljen som visar varför svenskbekantingen Graham Potter är helt klockren som ny tränare i Chelsea

Detaljen som visar varför svenskbekantingen Graham Potter är helt klockren som ny tränare i Chelsea

Thomas Tuchel har fått sparken av Chelsea.
Nu pekas svenskbekantingen Graham Potter ut som ersättaren.
Och det finns en anledning till att engelsmannen skulle passa perfekt hos en storklubb som Chelsea.

Det slog ned som en bomb i dag att Chelsea sparkar tränaren Thomas Tuchel med omedelbar verkan. Droppen som fick bägaren att rinna över hos klubbledningen var storklubbens oväntade 1-0-förlust mot Dinamo Zagreb i Champions League-premiären på tisdagskvällen.

Chelsea letar

Chelseas nya ägare Todd Boehly har spenderat ett par miljarder i sommar och förväntar sig betydligt bättre resultat av klubben än vad Tuchel har kunnat leverera. Jakten på ny tränare är redan i full gång och snabbt har tre kandidater pekats ut som tänkbara ersättare.

Thomas Tuchel, Chelsea
211020 Thomas Tuchel, head coach of Chelsea prior to the UEFA Champions League football match between Chelsea and Malmö FF on October 20, 2021 in London. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0308

Det handlar om Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane och succétränaren Graham Potter, enligt engelska medier. Men de senaste rapporterna visar att det faktiskt är svenskbekantingen Potter som är allra högst upp på önskelistan.

Potters succé

Engelsmannen gjorde ett enormt jobb med Östersunds FK i Sverige och besegrade bland annat Arsenal i Europa League för några år sedan. Senaste tiden har han basat över Brighton och gjort underverk med den lilla klubben som just nu ligger på en Champions League-plats i Premier League-tabellen, före giganter som Liverpool, Manchester United och just Chelsea.

Graham Potter, Chelsea
180526 Östersunds tränare Graham Potter efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Häcken den 26 maj 2018 i Östersund. Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Enligt uppgifter har diskussioner redan inletts med Brighton och där finns en utköpsklausul på runt 200 miljoner kronor. En summa som nog inte skrämmer Chelsea i jakten på en ny tränare så snabbt som möjligt.

Viktig detalj

Graham Potter har länge varit ett spännande namn inom engelsk fotboll och många har väntat på att se vad han kan uträtta i en storklubb med betydligt mer pengar än Brighton. På Twitter har det även pekats ut en avgörande detalj som talar för att Chelsea borde satsa på 47-åringen från Solihull.

Succétränaren har nämligen redan överlistat och besegrat stora tränare som Jürgen Klopp, Pep Guardiola, José Mourinho, Erik ten Hag, Rafa Benitez och Arsène Wenger (med Östersund). Det är oerhört imponerande av en tränare som bara varit hos engelska klubbar som Swansea och Brighton.

Vill du se Graham Potter som ny tränare för Chelsea? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: David Beckham utser den absolut bästa han spelat med – och nobbar hela Manchester United och Zlatan