Den gången Zlatan gav bästa möjliga svar på tal och lärde världsmålvakten att aldrig försöka psyka mästaren

Bråka aldrig med Zlatan Ibrahimovic.
Världsmålvakten Julio Cesar var en av få som vågade försöka.
Och det dröjde inte länge innan han fick äta upp det…

Zlatan Ibrahimovic har sedan genombrottet i Ajax för över 20 år sedan varit en av fotbollsvärldens mest omtyckta spelare. Han har inte bara haft fysiken, tekniken och målsinnet – utan även haft det där lilla extra. Alltid med glimten i ögat, och en som alltid bjöd på det lilla extra.

Gjorde det förbjudna

Det har aldrig varit något fel på Zlatans självförtroende, och med tanke på hans enorma vinnarskalle är det inte många som under åren vågat bråka honom. Ibrahimovic har alltid varit den oberäkneliga, han som kan brinna till när som helst, och han är inte blyg för att psyka motståndare, eller håna om det är någonting som gått hans väg.

En av få som vågat sig på att försöka psyka Zlatan är världsmålvakten Julio Cesar, och det är ett ögonblick som fotbollsvärlden sent kommer glömma. Zlatan var lagkamrat med Julio Cesar under tiden i Inter, men 2012 var han anfallare i Milan, och inför 80 000 på läktarna i det stekheta derbyt så ställdes de båda öga mot öga, då Milan tilldelats en straffspark. Fram klev, föga förvånande, Zlatan Ibrahimovic.

LÄS MER: Henrik Larsson lyckades bara få ur sig ett enda ord när Zlatan Ibrahimovics konstverk chockade alla

Zlatans klockrena svar

Julio Cesar gjorde då det som få andra vågade, och gav sig på att psyka Ibrahimovic. Han gick hela vägen fram till straffpunkten, sa några väl valda ord till svensken, och gjorde grimaser och lipade. I efterhand har Ibrahimovic sagt följande om situationen:

– Han försökte psyka mig och sa till mig: ”Skjut hårt och mitt i målet”.

Zlatan Ibrahimovic sa dock inte särskilt mycket tillbaka, utan lät sin högerfot tala. Och då gick det precis som det brukar. Ibrahimovic var hur säker som helst med sin straffspark, och direkt efter att bollen i mål så vände han sig om och lät Julio Cesar få en slev av sin egen medicin. Där och då fick världsmålvakten en värdefull läxa: Bråka aldrig med Zlatan.

– Efter att jag gjort mål sa svarade jag honom: ”Nä, jag gör mål i stället”.

LÄS MER: Zlatans oväntade erbjudande till storstjärnan – som tackar ja till att byta sport och spela med ”Ibra”