När Ronaldinho vände ryggen till och grundlurade ALLA – stod för sjukaste assisten utan att röra fötterna

Ronaldinho stod för flera härliga delikatesser under sin aktiva karriär. Den kanske allra vackraste när han utan att använda fötterna bjöd på en makalös assist.

Det finns nog ingen spelare i världshistorien som symboliserat glädje på fotbollsplanen mer än Ronaldinho. Han hade alltid ett stort leende på läpparna när han bjöd på show inför ett fullsatt Camp Nou i Barcelona.

Alltid nya tricks redo

Brassen hade alltid flera olika tricks redo och många åkte till Barcelona bara för att se Ronaldinho spela. Det allra mest kändaste var dribbling han fick uppkallat efter sig, nämligen ”Ronaldinho-finten”.

Med en lätt touch rörde han bollen med fotens yttersida, för att snabbt vinkla tillbaka bollen med fotens insida. Det hela gick så fort att knappt någon försvarare lyckades hänga med.

Foto: YouTube

Med den finten tog han sig oftast förbi motståndarna. Men det var inte alltid med eminenta finter han grundlurade motspelarna. I bland även med sina fantastiska passningar. Framför allt de där när han inte ens tittade åt hållet han slog bollen.

Det fanns även tillfällen där Ronaldinho tog det hela till en ny nivå, och inte ens använde fötterna för att spela fram till sina lagkamrater. Och det han visade på det här klippet, som går att se nedan, är bland det sjukaste brassen visat upp.

Sjuka assisten

Ronaldinho befinner sig utanför straffområdet och får en hög boll spelad mot sig. Utan att ens hinna tänka vinklar brassen bollen in i boxen – med ryggen(!) och frispelar sin medspelare.

Det är bland det värsta vi sett och med tanke på kommentatorns reaktion är vi nog inte ensamma om att tycka det.

051119 Fotboll, Spansk liga, Real Madrid – Barcelona: Ronaldinho, Barcelona, jubel. © Bildbyrån

Det blev totalt 70 mål på 145 matcher i Barcelona för Ronaldinho. En av de allra största som någonsin tagit plats på en fotbollsplan.

LÄS MER: Den gången ”Granen” tittade upp och förvandlades till Diego Maradona – bjöd på det mest oväntade solomålet

Få våra nyhetsbrev!