Den gången ”Granen” tittade upp och förvandlades till Diego Maradona – bjöd på det mest oväntade solomålet

Målskyttet var inte en av Andreas Granqvist främsta styrkor.
Men ibland blixtrade ”Granen” till – som den gången han förvandlades till Maradona under ett par sekunder.

Andreas Granqvist blev en av Sveriges största fotbollshjältar i modern tid när han som lagkapten tog landslaget till VM 2018. Mittbacken blev ”Granen” med hela svenska folket, och tilldelades guldbollen efter den där fantastiska kvällen i Italien 2017.

Sanslösa soloräden

Förutom det svenska landslaget är Andreas Granqvist kanske främst ihågkommen för sin tid i Helsingborgs IF och Krasnodar. Svensken har däremot spelat nästan 100 matcher i holländska ligan för Groningen.

”Granen” förknippas allt som oftast inte för sitt målskytte, trots att han stångat in en del bollar på fasta situationer och tagit hand om straffsparkar. Men under sin debut för Groningen visade svensken upp en sida vi inte är vana vid att se.

Foto: YouTube

Likt Maradona drev han bollen från egen planhalva, tog sig förbi samtliga motståndare och dundrade bollen upp bland nätmaskorna.

Slog till – igen(!)

Helt klart ett av de snyggaste målen den holländska ligan bjöd på den säsongen. Ännu sjukare är att Granqvist stod för ett liknande solonummer i säsongsavslutningen mot NAC Breda när svensken återigen lurade skjortan av motståndet.

Se målen här:

Foto: YouTube

Andreas Granqvist la skorna på hyllan i somras efter sommarens EM-mästerskap. 36-åringen har alternerat som sportchef och spelare i Helsingsborgs IF, men gick över till sportchef på heltid när han avslutade spelarkarriären.

LÄS MER: Tränarprofilens vädjan – vill att fotbollsstjärnorna slutar tvärt med reklam för spelbolag: ”Det är farligt”

Få våra nyhetsbrev!