Den gången Paul Gascoigne levererade Englands mest klassiska mål någonsin

Lika genial som han var på planen – lika stökig var han vid sidan av gräset.
För det fanns bara en som var som engelsmannen Paul Gascoigne.
Och vi glömmer aldrig ”Gazzas” ikoniska fullträff.

Det engelska landslaget var direktkvalificerade till EM 1996 i form av värdland. Inför turneringens start hade det engelska laget varit i blåsväder när de var och träningsspelade mot Hong Kong. Några av spelarna hade i samband med träningsmatchen fastnat på bild där de syns dricka alkohol och utfört den så kallade ”tandläkarstolen”.

Denna ”lek” liknades med att en person agerar ”patient” och sitter i en stol, samtidigt som en annan person är ”tandläkare” och häller alkohol i dennes mun – något som fick stora rubriker i den engelska pressen.

I efterföljande EM-match mot Skottland fanns en blonderad Paul Gascoigne på planen, en av de utpekade huvudrollsinnehavarna till skandalen i fjärran östern. Idag för 20 år sen och ställningen 1-0 till England var det återigen dags för ”Gazza” att agera huvudrollen.

Efter ett ruggigt snyggt mål, där han på volley grundlurar målvakten likt en stjärnanfallare, såg han sin chans att ge tillbaka mot den engelska pressen genom en minst sagt omdiskuterad målgest.

Här kan du se det klassiska målet och firandet:

 

Målgesten var en tydlig gliring mot den engelska pressen, men själva målet anses vara ett av de snyggaste i den engelska landslagshistorien.

LÄS MER: De 12 bästa övergångarna i PL – som nästan blev av.