Den gången Lagerbäck försökte charma Zlatan med en Take That-låt.

Han har kallats Sveriges tråkigaste man. Det finns dom som tycker att han ger ”tråkfotbollen” ett ansikte. Lars Lagerbäck har inte alltid varit älskad. Men efter att ha tagit Island till sitt första EM-slutspel någonsin har Lars Lagerbäck uppnått kultstatus i både Sverige och Island.
Egentligen är det underligt att det tog så lång tid för Lagerbäck att bli folkkär. Det borde han ha fixat med sin medverkan i den Take That-tolkning han och bland andra Magnus Hedman och Lars-Åke Lagrell bjöd på under Fotbollsgalan för tio år sedan…


 
Om ni inte minns så var bakgrunden att Zlatan Ibrahimovic och några medspelare varit ute och festat en natt i samband med en landslagssamling. Förbundskapten Lars Lagerbäck valde att skicka hem spelarna med motiveringen att de brutit mot landslagets egna regler. Zlatan tyckte att straffet var på tok för hårt och valde att bojkotta landslaget i 7 månaders tid.
Den här sångkuppen visades när landslaget fått positiva signaler om en snar comeback för Zlatan i landslaget. Men ”Ibra” gillade inte tilltaget och dröjde ytterligare några månader innan den efterlängtade comebacken blev verklighet.