När Henrik Larsson gjorde det snyggaste nickmålet någonsin

Det är en svensk klassiker, EM-historiens vackraste nickmål någonsin och en fullträff man kan se precis hur många gånger som helst.
Exakt, vi snackar Henrik Larssons drömmål mot Bulgarien.

Idag är det exakt 13 år sen Henrik Larssons sanslösa fullträff med pannan mot Bulgarien. ”Henkes” mål blev framröstat till det snyggaste målet under EM 2004 och går till historien som ett av de coolaste nickmålen någonsin.

Sverige fullständigt körde över Bulgarien i öppningsmatchen och vann med hela 5-0. Samspelet mellan Erik Edman och Henrik Larsson betydde 2-0 i matchen. Snacka om en riktig svensk klassiker.
 
https://youtu.be/A8FTDH4AAmo
 
Erik Edman får bollen på sin vänsterfot vid sidlinjen och sveper in ett långt, skruvat inlägg mot bortre delen av straffområdet. Bollen som får en riktig skruv, tar sig runt alla försvarare letar sig fram till en stormande Henrik Larsson. Resten är, som man brukar säga, svensk fotbollshistoria.

Målet betydde även att Henrik Larsson blev historiskt när han som förste svensk gjort mål i fyra stora mästerskap. Henkes 2-0 mål blev en symbol för ett offensivt spelande Sverige, som efter turneringen hyllades av UEFA för sitt positiva spel.