Den gången en Barcelona-spelare nobbade Lionel Messi fullständigt – med den mäktigaste hyllningen till Zlatan

Spelar man i Barcelona med Lionel Messi ska det bara finnas ett svar på frågan.
Men Kevin Prince Boateng tänkte annat.
Han tänkte på Zlatan Ibrahimovic.

Lionel Messi är enligt många den bästa fotbollsspelaren genom alla tider, och det är framför allt en vanlig åsikt i Barcelona. Det var där den lille trollkarlen spelat under stora delar av sitt karriär, och där han verkligen cementerade sin plats i fotbollshistorien.

Nobbade Messi

Lionel Messi har vunnit allt som går att vinna med Barcelona och han har vunnit Ballon d’Or, priset som världens bästa fotbollsspelare, en handfull gånger. Han är klubbens största genom tiderna – utan tvekan – och spelade man med honom i klubben så borde det varit allas åsikt.

Lionel Messi, Super League
Barcelona’s Lionel Messi reacts after a missed a penalty shot during the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Paris Saint-Germain and FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, March 10, 2021. (AP Photo/Christophe Ena) HAS134

Det var således rejält chockerande när stjärnan Kevin Prince Boateng fick en fråga från Barcelonas egna tv-kanal för några år sedan, om vem han anser är den bästa spelaren som han spelat med. Boateng spelade då i Barcelona, och många räknade med att det bara skulle finnas ett svar.

Hyllningen till Zlatan

Men i stället så svarade han, till allas stora förvåning:

– Zlatan Ibrahimovic.

Uttalandet fick såklart rubriker i hela världen – en av Lionel Messis lagkamrater i Barcelona, som nobbade honom? Men kanske fanns det förklaringar bortom att det givetvis var en ärofylld hyllning för Zlatan.

090823 Fotboll, spanska supercupen, Barcelona: Zlatan Ibrahimovic. © Bildbyrån – 56089

Kevin Prince Boateng var lagkamrater redan under Zlatans första sejour i Milan, och de blev då vänner. Några månader innan den ovan nämnda intervjun så hade Boateng dessutom sagt, i samband med att han presenterades för Barcelona, att Messi inte bara är den bästa i världen, utan ”i den här världen och i alla världar”.

LÄS MER: Världsstjärnan Henrik Stenson blir av(!) med ärofyllda uppdraget – toksågas efter nya valet: ”Spolar ner allt”