Dejan Kulusevskis starka ord efter förlusten mot Kroatien: ”Titta på vilken fotboll vi spelar”

Sverige föll tung mot Kroatien i Nations League.
Efteråt tar Dejan Kulusevski till starka ord för att hylla svenska insatsen.
– Vi är bättre än Kroatien hela andra halvlek, titta vilken fotboll vi spelar, säger han efter förlusten.

Det blev en tredje raka förlust i Nations League för Sverige. När landslaget föll på bortaplan mot Kroatien med 2-1.

Sverige förlorade

Blågult krigade på bra och spelade upp sig rejält i den andra halvleken. Det viktiga 1-1-målet kom även i den 67:e minuten och var ett mycket läckert spelmål från Mikael Lustig, Emil Forsberg och Marcus Berg.

Dejan Kulusevski, Sverige
201011 Dejan Kulusevski of Sweden during the Nations League football match between Croatia and Sweden on October 11, 2020 in Zagreb. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0055

Efter kvitteringsmålet hade Sverige sedan chans på mer än en poäng. Men hoppet dog helt när Andrej Kramaric placerade in 2-1 i 85:e minuten efter en riktig försvarstabbe av Pontus Jansson.

Sverige ligger nu sist i Nations League-gruppen efter tre förluster och bara ett gjort mål. Men direkt efter matchen tar Dejan Kulusevski, som var startspelare för dagen, till ett brandtal för att hylla den svenska insatsen i Kroatien.
– Vi kommer ut som ett bättre lag i andra halvlek. Vi måste börja så från första början. Vi var riktigt bra i andra halvlek. Det var svårt att få tag på kroaterna i första halvlek och de har trots allt ett av världens bästa mittfält. Det tar tid att få tag på dem, det är inte så lätt som man tror, men det ska inte ta 45 minuter. Det är för lång tid, säger han efter matchen.

Kulusevskis ord

Kulusevski tycker att Sverige förtjänade så mycket mer mot Kroatien.
– Vi har mött Frankrike, Portugal och Kroatien. Det säger sig självt, det är de tre bästa landslagen i världen. Vi gör vårt bästa, om vi inte vinner är det inga problem, så länge vi gör vårt bästa. Visst, vi förlorar men vi förtjänar inte att förlora. Jag tycker vi var bättre än Kroatien i hela andra halvlek men vi lär oss. Men vi är positiva och ser vilka steg vi tar. Titta på vilken fotboll vi spelar i dag, säger 20-åringen till journalisterna på plats.

Dejan Kulusevski, Sverige
201011 Dejan Kulusevski and Pontus Jansson of Sweden looks dejected after the Nations League football match between Croatia and Sweden on October 11, 2020 in Zagreb. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0055

Svenska succétalangen, som tillhör Juventus, får även svara på frågan hur han upplever all uppmärksamhet just nu. Och alla ”hype” kring honom.
– Hype och hype. Jag tycker inte det är hype någonstans. Janne tar ut det laget som är bäst till att vinna matchen och man måste acceptera alla beslut. Ibland spelar du, ibland inte. Vad andra pratar om spelar inte så stor roll för mig, säger Kulusevski.

LÄS MER: Enorma kritiken mot Lars Lagerbäck – efter norska EM-kvalfiaskot: ”Det är för jävligt”

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!