Enorma kritiken mot Lars Lagerbäck – efter norska EM-kvalfiaskot: ”Det är för jävligt”

Nu står det klart att Norge missar EM 2021.
Då sågas förbundskapten Lars Lagerbäck stenhårt.
– Det här är för jävligt, fruktansvärt nedslående, säger förre spelaren Bernt Hulsker i VG.

Norge föll på hemmaplan i playoff till EM 2021 efter en tam insats mot Serbien. Gästerna vann med 2-1 i förlängningen trots att Norge mönstrade båda storstjärnorna Erling Braut Haaland, Dortmund, och Martin Ödegaard, Real Madrid i startelvan.

Lagerbäck sågas

Efter kvalfiaskot och missade EM-platsen sågas nu norska landslaget och förbundskaptenen Lars Lagerbäck stenhårt i norska medier.
– Detta laget med den här tränaren har inget i EM att göra. Vi såg det mot Österrike och vi såg det nu igen, säger norska TV2:s Jesper Mathisen i ett uttalande.

Sander Berge, Norge
201008 Sander Berge of Norway looks dejected after the UEFA Euro Qualifier play-off semi-final football match between Norway and Serbia on October 8, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0052

Förre spelaren Bernt Hulsker tar i ännu hårdare i kritiken.
– Det här är för jävligt, fruktansvärt nedslående, säger Hulsker. Beklämmande av Lars Lagerbäck. Är han rätt man att leda det här gänget? Jag vet inte. Det är en fruktansvärd match, säger han i VG:s livesändning.

”Tro på tomten”

Dagbladets krönikör Morten Pedersen går väldigt hårt åt Lagerbäck och kräver hans avgång som förbundskapten.
– Frågan nu: VM är ett vanskligare och mycket större projekt än EM – är det någon poäng att Lars Lagerbäck fortsätter med det som inte fungerar 2020? I kölvattnet av det som vi såg mot Serbien så är mitt omedelbara svar nej. Att tro på VM 2022 när vi inte klarar av att ta oss till EM via livlinan från Nations League är som att tro på jultomten, säger han i sin tydliga kritik.

Lars Lagerbäck, Norge
201008 Lars Lagerbäck, head coach of Norway, after the UEFA Euro Qualifier play-off semi-final football match between Norway and Serbia on October 8, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0052

Även legendariske förbundskaptenen Egil ”Drillo” Olsen ifrågasätter det taktiska när Norge föll mot Serbien.
– Det är fel i hela strukturen, i taktiken, och man kan säkert sätta ett frågetecken över vilka som fick starta matchen också, säger tidigare förbundskaptenen TV2:s studio.

Lagerbäck bemöttes av kritiken på presskonferensen efter matchen och fick då även frågor om sin framtid i Norges landslag. Men det ville han helst inte prata om.
– Det tänker jag nog inte diskutera med er (journalister), om jag ska fortsätta eller inte. Det diskuterar jag med min arbetsgivare i så fall. Men för mig finns det inget självändamål i det, att just jag ska leda det här landslaget. Om min arbetsgivare – eller jag själv efter en stunds fundering – anser att det är bäst att jag kliver åt sidan så har jag inga problem med det. Men jag tycker det är lite tidigt att prata om det redan nu. Jag ska väl inte avgå i kväll, tänkte jag…, säger Lagerbäck till den samlade mediakåren.

LÄS MER: Lagerbäcks kyliga gliring till Zlatan Ibrahimovic: ”Det är väldigt, väldigt ovanligt”

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!