Debutantens fräcka entré i landslagets omklädningsrum: ”Var är Zlatan?”

Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i landslaget. Då har nykomlingen Ken Sema tagit över hans plats i omklädningsrummet – och det på allra bästa sätt.

Östersund har chockat Sverige och fotbollseuropa under året. Klubben tog sig hela vägen till Europa League-gruppspel och väl där har man imponerat med två raka segrar mot Hertha Berlin och ukrainska Zorya Luhansk. Mycket av det kan man tacka mittfältaren Ken Sema för, som fick ett rejält kvitto på sina prestationer när Janne Andersson tog ut honom till landskamperna mot Holland och Luxemburg.

Men det är inte bara på planen han ska föra det svenska anfallsarvet vidare. Det är även i omklädningsrummet.

”Hade ingen aning om..”

I en intervju med Östersunds-Posten berättar 24-årige Sema att han har fått ta över Zlatan Ibrahimovic plats i omklädningsrummet. Någonting han inte visste förrän en viss Ola Toivonen öppnade sin mun.
– Jag hade ingen aning om det och förstod ingenting då Toivonen ropade ”Var är Zlatan?, nu har vi ju Sema!” Men att jag har fått ta över Zlatans plats känns faktiskt lite coolt, säger Sema till ÖP.

Sverige spelar mot Luxemburg hemma i Stockholm på lördag för att sedan möta Holland på bortaplan i nästa vecka. Två raka segrar kan innebära gruppseger (om Frankrike tappar poäng) alternativt en plats bland de bästa tvåorna och kval.

Sema konstaterar att han ser fram emot matcherna, men han hade gärna hade bildat anfallspar med Zlatan i landslaget.
– Visst lever jag min pojkdröm just nu och jag försöker ge mig tid att njuta av situationen. Men det är ju synd att Zlatan slutade något år för tidigt. Det hade varit fantastiskt att ha fått spela med honom. Han kanske vill göra comeback om det blir VM? säger Ken Sema till ÖP.

LÄS MER: Svenskens jättehån i England – en av de sämsta någonsin: ”De skrattar fortfarande”

https://youtu.be/JKZZ_8s_92M