Svenskens jättehån i England – en av de sämsta någonsin i PL: ”De skrattar fortfarande”

Det är listan som ingen vill hamna på.
Men engelska tidningen Daily Mail har listat Premier Leagues 100 sämsta anfallare.
Och där tar ett svenskt namn plats.

Många svenskar har sökt lyckan i Premier League. Några har gjort storsuccé som Glenn Hysén, Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic. Medan många andra fått stämpeln ”floppvärvning”.

När engelska tidningen Daily Mail nu listar Premier Leagues 100 sämsta anfallare genom tiderna så tar en svensk floppvärvning plats på just det listan. Det är Andreas Andersson som får den väldigt osmickrande äran.

Kom till Premier League 1998

Andersson slog igenom på den stora scenen när IFK Göteborg spelade i Champions League på 90-talet. Italienska storklubben AC Milan gillade vad de såg och köpte svenske anfallaren. Kort senare gick flyttlasset vidare till Newcastle 1998.

Men i Premier League blev det bara två mål på 18 matcher för svensken som direkt sågs som en flopp. Vilket ledde till att han flytta till Sverige och AIK efter bara en säsong. Det är just den där enda PL-säsongen som gör att Andersson tar plats på Daily Mails lista över de 100 sämsta anfallarna i Premier League.

”Han hade aldrig en chans”

På plats 61 hittar vi Andreas Andersson.
”Även om han hade en misslyckad tid i Milan, så tyckte Newcastle att Anderssons goda målskörd i Göteborg var värt att ta en risk. Men svensken hade aldrig en chans när Alan Shearer stod i hans väg. Han var tänkt som ersättaren till Tino Asprilla, men gjorde bara två mål på 18 matcher innan han såldes till AIK”, skriver Daily Mail i sin motivering.

Ingen rolig läsning för svensken med 43 landskamper för Sverige.
”Det var en förskräcklig värvning för klubben. Newcastles fans skrattar när de hör hans namn i dag, har engelske krönikören Martin Lipton tidigare sagt om Andersson enligt SportExpressen.

LÄS MER: Nu öppnar backstjärnan för flytten som Liverpoolfansen längtar efter