De Rossis makalösa gest i svenska spelarbussen – hyllas av landslagsstjärnorna

De Rossis makalösa gest i svenska spelarbussen – hyllas av landslagsstjärnorna

Italienska publiken buade ut svenska nationalsången, spelarna beskylldes för att ha filmat i första mötet.
Men efter kvaldramat kom plötsligt stjärnan Daniele De Rossi in i svenska spelarbussen – och bad om ursäkt.
– Det var ett av de finaste ögonblicken på länge, faktiskt. Vilken jävla gentleman. En riktigt fin person och en sann lagkapten, säger Pontus Jansson till Expressen.

Playoff-mötet med Italien blev en hetsig historia – på många sätt. Första mötet präglades av hårt spel, mängder av närkamper, fula tilltag och en hel del filmningar. Framför allt fick Giorgio Chiellini rejält med kritik när han låg ned i gräset och simulerade en skada.

Andra matchen var inte lika hetsig på planen. Men det var desto hetare på läktaren. Det rapporterades om bråk på pressläktaren och under nationalsången var det många italienare som buade ut det svenska laget.

Efter matchen var det dock en italiensk spelare som visade klass. Enligt podden Tutto Balutto så dök plötsligt Roma-spelaren och landslagsmittfältaren Daniele De Rossi upp i bussen.
– Han sa grattis och bad om ursäkt för hur några av spelarna betett sig under matchen i Stockholm och för att vissa fans buade under vår nationalsång under returen, säger landslagsbacken Pontus Jansson till Expressen.
– Hela stämningen i bussen var liksom: ”Wow, hände detta precis?” Det var ett av de finaste ögonblicken på länge, faktiskt. Vilken jävla gentleman. En riktigt fin person och en sann lagkapten.

Även svenske förbundskaptenen Janne Andersson – som fick uppmärksamhet efter matchen för att han städade det svenska omklädningsrummet – hyllar De Rossi.
– Väldigt fint gjort. Detta är idrott när den är som allra bäst. Man tar fajten med varandra och ute på planen kan det vara ”ett mindre krig”, men efteråt tar man i hand. Jag har stor respekt för den typen av beteende som De Rossi visade upp, säger Andersson.

LÄS MER: Allt om fotbolls-VM i Italien – schema, tider och arenor.
 
https://youtu.be/hiX1y72XXg4