De 5 sämsta Italienfilmningarna som hela världen skrattat åt

Vi såg redan på Friends Arena att italienarna inte drar sig för filma.
Låt oss hoppas att domaren är uppmärksam i kväll – för italienarna har försökt med fula knep förr…

ANNONS: I kväll avgörs det vilka som ska till VM – Sverige eller Italien? Då är det guldläge för blågula fansen med ett makalöst erbjudande! Spela på att Sverige vinner för upp till 500 kronor – och få pengarna tillbaka om Sverige förlorar. Här kan du lägga ditt spel hos Mr. Green – det tar bara 1 minut!

Bara några sekunder efter avspark i fredagens VM-kvalmatch hettade det till rejält mellan Sverige och Italien. Marcus Berg hamnade i en höjdduell med Leonardo Bonucci och gav italienaren en armbåge. Berg straffades med ett gult kort, trots att många menade att det var en filmning.

Men den största snackisen efter matchen handlar om Georgio Chellinis filmning på Marcus Bergs knuff. Chiellinis reaktion har hånats över hela världen – och fått Sverige att rasa.

Chiellinis lagkamrater ville att domaren skulle ge det andra gula kortet till Berg och därmed få honom utvisad. Marco Veratti var en dem som försökte påverka domaren – något som inte gillades av Eurosports expert, Anders Svensson.
– Han står och viftar med armbågarna, Verratti. Pajas, sa Svensson i sändningen.

Det är knappast första gången Italien hamnar i blåsväder efter att ha filmat. Vi har hittat fem andra exempel på när italienarna försöker blåsa domaren.

Här är de fem värsta italienska filmningarna

Låt oss börja med ett klassiskt exempel. VM 2010, Italien möter Paraguay i gruppspelet. Mittfältaren Daniele De Rossi springer med bollen mot mål och har en paraguayan efter sig. Men istället för att gå på avslut eller passa väljer han att försöka filma till sig en frispark.

Vad han inte var medveten om var att motståndaren befann sig en meter bakom honom – utan chans att röra honom. Den skamlösa filmningen hånades över hela världen och blev en jättesnackis efter mästerskapet.

I sextondelsfinalen mellan Italien och Australien i VM 2006 var Italien länge illa ute. Med bara sekunder kvar av tilläggstid var ställningen fortfarande 0-0. Sedan fick vänsterbacken Fabio Grosso bollen, drev in i straffområdet och klev över Lucas Neill. I själva verket fanns det ingen kontakt, men domaren blåste i alla fall straff, Italien gjorde mål och tog sig till kvartsfinal.

… Och australiensarna var inte sena att svara:

I Champions League-matchen mellan Milan och Celtic 2007 försökte Alberto Gilardino filma till sig en straff – och det är ett av fotbollshistoriens ABSOLUT värsta försök.

Inter-Juventus: Marco Materazzi blir först totalt bortgjord av Alessandro Del Piero. Sedan försöker han lura till sig en frispark i ett desperat försök att släta över sitt misstag…

När till och med Del Piero får nog av filmningar, då har det gått för långt…