Därför blir Liverpool-Manchester United så mycket grymmare än du kunnat tro.

Därför blir Liverpool-Manchester United så mycket grymmare än du kunnat tro.

exp

Liverpool-Manchester United är alltid ett laddat möte. Städerna ligger nära varandra, båda klubbarna är framgångsrika och fansen är bittra rivaler, vilket gör varje match mellan lagen till något extra.
Men torsdagens Europa League-möte på Anfield är hetare än på länge. Här är sex anledningar till varför.

1. Kampen om Champions League
Liverpool sladdar i ligan och inte heller Manchester United ser ut att bli topp fyra som krävs för att ta en av Englands Champions League-platser till hösten. Ett avslaget Europamöte mellan två avdankade gäng, alltså? Nja, knappast. Vinnaren av Europa League går rakt in i CL-gruppspelet – och det här kan alltså vara klubbarnas enda chans att nå den finaste av turneringar till hösten.

ANNONS: Liverpool och Manchester United jagar en CL-plats. Nu ger Expekt 12,00 pengarna för Liverpool och 12,00 gånger pengarna på Manchester United som slutsegrare av Europa League. Just nu: Missa inte det galna välkomsterbjudandet. Klicka här för att komma till erbjudandet.

2. Första Europamötet
Liverpool och Manchester United har spelat mot varandra sedan 1800-talet, redan på den tiden United fortfarande hette Newton Heath. Man har mötts nästan 200 gånger i ligan, inhemska cuper och träningsmatcher. Men trots bägge klubbarnas framgångsrika historia har man aldrig ställs mot varandra i Europaspel. Det här dubbelmötet skickar ett av lagen vidare i Europa.

3. Domaren
Vem som håller i pipan på Anfield? Spanjoren Carlos Velasco Carballo, 44. Han kommer närmast från La Liga-mötet mellan Deportivo och Malaga i lördags, ett möte då spanjoren inte var sen att hala upp korten ur bröstfickan utan delade ut åtta gula och ett rött kort. Fliten går längre tillbaka än så – den gode Carlos har visat 74 gula kort och visat ut sex spelare på sina tolv senaste matcher. När kommer första varningen på Anfield?

ANNONS: Liverpool hoppas på en bra start. Expekt ger 2,10 på att de vinner på Anfield. Nu kan man sätta upp till 1000 kr och få ett riskfritt spel helt utan omsättningskrav. En tusenlapp på Liverpool som vinnare ger 2 100 kronor på spelkontot om spelet går in. Förlorar du, får du som ny kund insatsen tillbaka. Inget omsättningskrav.
Klicka här för att komma till det sköna välkomsterbjudandet.

4. Spelarna som kan göra comeback
Antonio Valencia drog på sig en fotskada i 0-0-mötet med Manchester City i oktober – men nu ska ecuadorianen vara nära en comeback. Kanske kommer den redan på Anfield för Uniteds ytter. I Liverpool pekar rapporterna på att Daniel Sturridge är på väg tillbaka till startelvan vilket verkar innebära att Divock Origi lämnas utanför.

5. LvG:s rekordjakt
Mycket har sagts om Louis van Gaal under sejouren i Manchester United. Holländaren har pikats för tråkigt spel, dyra värvningar och slängt sig i gräset framför fjärdedomaren och en förvånad Arsene Wenger. Men mot Liverpool är han het. Van Gaal har fyra raka triumfer mot rivalen och kan bli förste Manchester United-managaer att vinna fem matcher i rad mot konkurrenten från Liverpool.

ANNONS: LVG har fyra raka segrar mot Liverpool. Blir det en femte? Manchester United står i 3,10 att vinna på Anfield. Just nu: Sätt in 1000 kr – få ett riskfritt spel. Med andra ord kan man sätta in en tusenlapp, spela på United – och vinna 3 100 kronor om de tar hem segern. Förlorar du, får du som ny kund insatsen tillbaka. Inget omsättningskrav. Klicka här för att hämta ditt erbjudande.

6. Det brukar bli mål
Det brukar bli mål mellan de här lagen. Kanske inte alltid så många, men 0–0 hör helt klart till ovanligheterna. Senaste gången Liverpool och Manchester United bjöd på ett mållöst kryss var 18 september 2005, och det är ett gott tecken för oss som gillar att se mål när vi kollar på fotboll. Sedan det där 0–0-mötet har lagen för övrigt spelat mot varandra 25 gånger – med mål i varje match.

ANNONS FRÅN EXPEKT: 7. (Bonusanledning): 70 olika speltyper
Här kan man öka spänningen till det heta mötet mellan två av Englands bittraste rivaler. Expekt erbjuder spel på allt från vinnare till vilka spelare som nätar. Just nu: Sätt in 1000 kr – och få ett riskfritt spel utan omsättningskrav. .
Hämta ditt erbjudande här.