Danske fotbollslegendaren Flemming Nielsen död – blev 84 år gammal

Danske fotbollslegendaren död – blev 84 år gammal

Dansk fotboll är i sorg.
Den legendariske spelaren Flemming Nielsen är död.
Han blev 84 år gammal.

Den legendariske danske fotbollsspelaren Flemming Nielsen har avlidit. Det skriver hans son Carsten Nielsen i ett meddelande på Facebook.

Flemming Nielsen död

Nielsen avled efter en kortare tids sjukdom i cancer. 1960 var han en del av det danska landslaget som vann OS-silver vid olympiaden i Rom.

Vores far Flemming Nielsen tabte den sidste kamp.Det er med stor sorg at jeg må meddele, at klokken 02.42 fredag den 16. november sov vores far stille ind efter kort tids sygdom. Æret være hans minde

Posted by Carsten Nielsen on Friday, November 16, 2018

Nielsen spelade under sin aktiva karriär bland annat i den italienska klubben Atalanta, i vilken Glenn Strömberg även representerade.

I klubben var han med och vann lagets första och enda seger i italienska cupen. På sin hemsida lämnar klubben sina kondoleanser.

”På tre år vann han folkets hjärtan i Bergamo och var med och skrev ett viktigt kapital i klubbens historia med cupsegern 1963. Han var en stor spelare och en stor man, en sann Atalanta-man. Vi har alltid uppskattat honom. Farvärl, Flemming”, skriver Atalanta på sin hemsida.

Blev 84 år gammal

Flemming Nielsen gjorde 26 landskamper för Danmark och representerade förutom Atalanta bland aannat danska AB och skotska Greenock Morton.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Genom karriären kunde antalet landskamper blivit betydligt fler, men i och med flytten till Atalanta blev han utesluten ur landslaget.

Flemming Nielsen blev 84 år gammal.

Vila i frid.

LÄS MER: John Guidetti ryktas till storklubben – nu uttalar han sig om intresset

Uppgifter: Storklubben erbjuder Ibrahimovic kontrakt – här är hans krav för att skriva på