Danmarks klockrena svar på kritiken – mitt i vilda glädjefirandet över EM-semifinalen: ”Håll käften!”

Danmark är klart för EM-semifinal mot England.
Då kommer ett klockrent svar på oväntade kritiken mot en av lagets succéspelare.
– Han är en underbar spelare så håll käften!, säger målskytten Thomas Delaney.

Efter en mardrömsstart på EM med två raka förluster och en fruktansvärd kollaps för lagets storstjärna Christian Eriksen har Danmark tvingats gå igenom det absolut värsta. Men laget har rest sig som riktiga hjältar och spelar nu drömfotboll.

Drömstarten

Efter seger mot Wales i åttondelsfinalen blev det ny seger mot Tjeckien i kvartsfinalen på lördagskvällen. Nu väntar en glödhet EM-semifinal mot England på Wembley nästa vecka.

Danmark, EM 2021
210703 Fans of Denmark gathers in Copenhagen for the UEFA Euro 2020 Football Championship Quarter Final match between Czech Republic and Denmark on July 3, 2021 in Copenhagen. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0233

Danmark fick rena drömstarten mot Tjeckien efter mål inom de första fem minuterna men det var 2-0-målet i slutet av den första halvleken som blev den stora snackisen och sevärdheten. I ett av EM:s absolut vackraste anfall hittade mittbacken Jannick Vestergaard fram till vänsterbacken Joakim Maehle.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Dansk kritik

24-åringen, som har fått sitt stora genombrott i EM, bjöd sedan på ett urläcker inlägg med en höger yttersida in i straffområdet. Där kom Kasper Dolberg perfekt till bollen och behövde inte göra mycket för att placera in bollen till 2-0 på volley.

Joakim Maehle, Danmark
Denmark’s Joakim Maehle celebrates his goal against Wales during the Euro 2020 soccer championship round of 16 match between Wales and Denmark, at Johan Cruyff Arena in Amsterdam, Netherlands, Saturday, June 26, 2021. (Koen van Weel, Pool via AP) EXPK166

Maehle har hyllats av många under EM men det finns även kritiker i Danmark som hävdar att en vänsterfotad spelare borde spela vänsterback. Och att Maehle borde spela på en annan position.
– Det är många som har skrivit att vi ska ha en vänsterfotad som vänsterback så jag tänkte att jag skulle smeka in bollen med högern, svarar dansken kritikerna.
– Det var först och främst en bra passning av Jannik (Vestergaard). Sedan slår jag ett bra inlägg och Dolberg är bara där han ska vara.

”Håll käften”

Men det går inte annat än njuta av Maehles framfart på vänsterkanten i Danmark trots att han är felfotad.
– Den där utsidan! Men snälla nån! Som forward att få den serverad till sig är godis, han kan bara löpa in och styra upp den i taket, hyllar SVT-experten Daniel Nannskog i studion.

Nu tas Maehle i försvar av lagkamraten och 1-0-målskytten Thomas Delaney som har tröttnar rejält på den löjliga diskussionen om en högerfotad vänsterback.
– Han är en underbar spelare så håll käften, han kan spela boll, säger Delaney efter slutsignalen och hyllar även danska fansen.
– Det känns som om vi spelade på hemmaplan här. Det är ett enormt stöd vi får och glädje som vi känner. Ända från Danmark till Baku, det är så coolt.

Tror du att Danmark går till EM-final? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenske EM-spelaren uppges vara på väg hem till allsvenska storklubben: ”Väldigt gott intryck”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!