Daniel Nannskog dömer ut Jannes Anderssons landslag – ärliga orden inför avgörandet: ”Sorgligt nog så…”

Daniel Nannskog dömer ut Jannes Anderssons landslag – ärliga orden inför avgörandet: ”Sorgligt nog så…”

Sverige har ett tufft läge om man vill nå EM.
Nu toksågar Daniel Nannskog Sveriges chanser.
– Det känns nästan omöjligt, säger SVT-experten.

Sverige har inte alls fått den starten på EM-kvalet som man ville ha. Efter tre spelade matcher har Sverige bara lyckats med att ta tre poäng, efter klara förluster mot både Belgien och Österrike. Det har satt Sverige i ett minst sagt prekärt läge inför avgörandet.

Dömer ut Sverige

Sverige har hela sju poäng upp till Österrike, som visserligen har en match mer spelad, och lägg där till att man dessutom behöver ta sig förbi stornationen Belgien för att ta sig till EM. Det är bara de två bästa länderna i kvalgruppen som tar sig vidare, och med fem matcher kvar att spela så ser det tufft ut för Sverige, som dessutom har Belgien borta kvar att möta.

230830 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team at a press conference on August 30, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Daniel Nannskog, mångårig expert på SVT, är säker på vad som behöver göras för att det ska gå vägen för Sverige.

– Det är fem matcher kvar, man behöver nästan gå felfritt i de matcherna. Kanske att det räcker med en poäng mot Belgien. Men här mot Estland och Österrike måste det komma sex poäng, säger han.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic får den allra mäktigaste hyllningen av självaste Zinedine Zidane: ”Det är så vackert”

“Kan inte komma ifrån det”

Sverige möter Estland, som hittills står på en inspelad poäng, på lördag, och tre dagar senare väntar en extrem nyckelmatch mot Österrike. Nannskog tror dock att Sverige kommer få det – minst sagt – tufft att gå rent i de resterande fem matcherna.

– Det känns nästan omöjligt, säger han.

221201 Daniel Nannskog under VM-sändningen hos SVT den 1 december 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Särskilt jobbigt blir det för Sverige med tanke på hur formen i truppen ser ut. Den senaste veckan har två mittbackar tvingats lämna planen skadade, i form av Hjalmar Ekdal och Victor Nilsson Lindelöf, och extra oroad är han för mittfältet.

– Frågetecknet finns på det centrala mittfältet. Jag kan inte komma ifrån det, säger Nannskog.

LÄS MER: Svenska jättekritiken efter att Pia Sundhage fått sparken i Brasilien – sågar nu hela landet: ”Det är orättvist”