Då gör Zlatan sin debut i Manchester United.

Just nu befinner sig Zlatan Ibrahimovic på semester. I går publicerade han en bild på sig själv, sittandes på ett berg, med texten ”någonstans i världen” via sin instagramsida. Men snart börjar allvaret på riktigt. Enligt Manchester Evening News gör Ibrahimovic sin första träning med sin nya klubb redan nästa vecka och kan efter det flyga med laget under deras försäsongsturné i Kina.
”Zlatan kan flyga med sina lagkamrater till Kina för försäsongsturnén”, skriver tidningen.

Men det råder lite förvirring kring när debuten egentligen ska ske. Under gårdagen meddelade United-ikonen Gary Neville att svensken skulle göra sin debut i en reservlagsmatch mot mot Salford City den 26 juli, något som inte är möjligt om Zlatan flyger med till Kina för att inleda försäsongen.

Nu dementerar alltså tidningen Gary Nevilles uppgifter och meddelar att Zlatan kommer att göra sin debut på svensk mark, nämligen i Uniteds match mot Galatasaray som spelas på Ullevi.
”Ibrahimovic är för närvarande på semester i USA, men återvänder till Manchester nästa vecka. Den förre PSG-anfallaren gör troligen sitt första framträdande på hemmaplan i Sverige där United möter Galatasaray i en träningsmatch den 30 juli”, skriver den brittiska tidningen.

Något som dock är helt klart är att Zlatan kan komma att göra sin första tävlingsmatch för klubben under Community Shield-finalen som spelas mot Leicester den 7:e augusti.

LÄS MER: Här tar Ibrahimovic ut de elva bästa han någonsin har spelat med.

zlatanibrahimovic

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.