Chockbeskedet: Legendaren har tragiskt gått bort – utsågs till världens bästa fyra år på raken

Fotbollen är i sorg.
Efter beskedet att förre stordomaren Sandor Puhl har gått bort.
Han var en av världens främsta domare på 90-talet och blev 65 år gammal.

Han blåste i pipan och var verksam som domare från 1984 till 2000. Under åren tog Sandor Puhl hand om de största matcherna som gick att döma och var ansedd som en av världens främsta på 90-talet.

VM-finalen 94

Den tidigare stordomaren blev också utsedd till världens bästa domare fyra år på raken under 1994-97. Den stora höjdpunkten i karriären var så klart fotbolls-VM 1994.

Sandor Puhl, domare
Sandor Puhl, domare. FOTO: Twitter.

Där han fick den stora äran att döma VM-finalen i USA mellan Brasilien och Italien. Men Puhl fick även döma en av Sveriges matcher i bragdmästerskapet som slutade med blågult VM-brons.

Varnade Mild

Det var när Sverige mötte Brasilien i den sista gruppspelsmatchen. Kennet Andersson gjorde det svenska ledningsmålet och brassestjärnan Romario kvitterade till slutresultatet 1-1.

Sandor Puhl, domare
Sandor Puhl, domare. FOTO: Twitter.

Under matchen delade Puhl endast ut ett gult kort till Sverige och det var Håkan Mild som fick varningen. Efter att bara varit på planen i åtta minuter.

CL-finalen 97

Ett annat stort ögonblick under domarkarriären var när ungraren fick ta hand om Champions League-finalen 1997. Då Borussia Dortmund och Juventus gjorde upp om CL-titeln och tyskarna vann med 3-1 efter två mål av Karl-Heinz Riedle samt Lars Ricken.

Men nu har det tragiska beskedet kommit att den legendariske domaren har gått bort, det meddelar ungerska fotbollsförbundet. Sandor Puhl blev 65 år gammal.
”Vi delar familjens tysta och stora sorg, och ber samtidigt sörjande och journalister att respektera deras önskan: De vill inte göra ett uttalande och kommer att anordna en mindre begravning vid ett senare tillfälle”, skriver ungerska förbundet i ett pressmeddelande.

Efter den aktiva domarkarriären så jobbade Puhl för Ungerns fotbollsförbund under åren 2000-06. Han har också synts i ungersk tv som expertkommentator vid fotbollssändningar.

LÄS MER: Jättevändningen: Här är avgörande detaljen som öppnar(!) för Zlatan i fotbolls-EM: ”Vägrar ge upp”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!