Caroline Segers hjärtevärmande ord om Marika Domanski Lyfors – som kämpar för sitt liv: ”Hon betyder allt”

Marika Domanski Lyfors hjärntumör är elakartad och omöjlig att operera bort.
Ett besked som har tagit hårt på Caroline Seger.
– Hon har varit med mig hela mitt vuxna liv, säger 39-åringen.

I april kom beskedet att landslagschefen för damlandslaget Marika Domanski Lyfors drabbats av en hjärntumör. Några veckor senare meddelades det att tumören var elakartad, och omöjlig att operera bort.

Beskedet kom plötsligt och en av de som står landslagschefen nära är Caroline Seger, som efter 240 landskamper har skapat ett starkt band till 64-åringen.
– Det är oerhört tungt. Hon betyder allt för svensk fotboll, och hon har varit med mig hela mitt vuxna liv. Så, otroligt tungt såklart. Men alltså… Hoppet är det sista som överger en och hon är en kämpe. Så vi stöttar henne i denna jobbiga stund, säger Caroline Seger.

”En nära vän”

Rosengårdspelaren berättar att hon ofta har kontakt med Domanski Lyfors och att spelarna sinsemellan som har en nära relation med henne även stöttar varandra.
– Hon är ju en nära vän och en mentor för mig så det är klart att vi har kontakt. Vi försöker göra allt vi kan och finnas där för Marika. Hon betyder allt för oss, vi är många som har haft henne med oss länge. Så vi försöker stötta henne och varandra, säger hon och fortsätter:
– Hon är en stark ledare som alltid har stått upp för oss i alla lägen och alltid funnits där oavsett och kämpat för vår skull. Nu är det ombytta roller och vår tur att visa vårt stöd för henne.

Artikeln fortsätter nedanför.

Den tidigare landslagskaptenen Seger skulle ha tackats av i samband med EM-kvalmatchen hemma mot Irland den 4 juni, men Rosengårdspelaren har tidigare berättat att hon inte vill genomföra avtackningen när inte Domanski Lyfors kan vara på plats.

Och det beskedet står 39-åringen fast vid.
– Absolut, alltså det är ju mitt beslut. Som jag har sagt, hon ska vara med. Det är det viktigaste.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marika Domanski Lyfors, landslaget
231203 Team manager Marika Domanski Lyfors of Sweden at a press event on December 3, 2023 in Malaga. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0566

Marika Domanski Lyfors var förbundskapten för det svenska damlandslaget mellan 1996 och 2005 och tog silver vid två tillfällen, EM 2001 och VM 2003. Under de senaste åren har hon i stället verkat som landslagschef.

”Bara försöka hålla ihop det”

Hammarbyspelaren Jonna Andersson tror att det kommer att bli en annorlunda samling, när spelarna samlas för en EM-kvalmatch mot Irland den 31 maj.
– Det kommer vara en speciell samling härnäst, men också kanske skönt att få träffas igen och bara försöka hålla ihop det och tillsammans kunna ge så mycket styrka och kärlek till Marika som vi kan, säger Andersson.

Domanski Lyfors är sjukskriven och har påbörjat behandling.

LÄS MER: TV4-profilen Pär Lernströms öppenhjärtiga ord inför debut i fotbolls-EM – och kritik från sportälskare: ”Jag ska vara ärlig”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev